Software Tech

Microsoft Office vine pe iPad?

Microsoft Office vine pe iPad?

Noul CEO Microsoft, Satya Nadella, va ține prima sa conferință de presă săptămâna viitoare. Conform The Verge, unul dintre anunțurile sale va fi lansarea pachetului Microsoft Office pentru iPad. Acest anunț ar face parte din campania susținută de acesta, care pune tehnologia mobilă și serviciile de tip cloud pe primul loc.

Conform surselor Verge, aplicația va oferi compatibilitate completă pentru serviciile Word, Excel și PowerPoint. Versiunea Office pentru iPad va fi una destul de asemanatoare cu cea pe care Microsoft a lansat-o vara trecută pentru iPhone și un abonament Office 365 va fi necesar pentru a funcționa. Acest lucu nu ar trebui însa să îi alarmeze pe utilizatorii de rand, pentru că Microsoft a anunțat ca Office 365 devine accesibil şi pentru persoanele fizice și va costa 22 de Lei/lună sau 220 Lei pentru un abonament anual. Venirea pachetului Office pe iPad este privita insă cu scepticism de unii.

Ar fi logic ca Microsoft să facă anunţurile oficiale în cadrul conferinței BUILD 2014, nu? Nu neaparat. Având în vedre că Microsoft nu a așteptat BUILD că să anunțe disponibilitatea OneNote pentru Mac, este foarte posibil ca Microsoft să evite să scoată în evidența suportul oferit de acesta pentru alte device-uri și să se concentreze pe informația oferită privind propriile device-uri și aplicații.