Tech

Microsoft pregateste un stylus pentru orice tip de display

Microsoft pregateste un stylus pentru orice tip de display

Microsoft plănuiește să lanseze un stylus universal, care să se potrivească oricărui tip de ecran. Acesta oferă mai multă precizie la navigare, scris și în design. Micul device deja a trecut prin câteva teste și a avut parte numai de feeback pozitiv, dar compania încă îi cântărește șansele pe piață. Rămâne de văzut dacă vor alege să îl lanseze în mod oficial sau nu.

Stylus-uri universale există, însă oferă peformanțe slabe și pot interacționa numai cu dispozitivele care au în ecranele de tip touchscreen un strat de senzori în plus. În asta constă diferența dintre produsul celor de la Microsoft și restul care sunt pe piață.

Stylus-ul de la Microsoft vine cu o cameră integrată care numără pixelii în timp ce trece pe deasupra ecranului. Datele sunt transmise către device printr-o legătură wireless pentru a efectua acțiunea.

Pentru ca stiloul să funcționeze corespunzător trebuie să știe în fiecare moment unde este poziționat. Cercetătorii de la Microsoft s-au ajutat astfel de luminozitatea medie a pixelilor albaștri de pe ecran, folosindu-se de 5 grupe a câte 4 pixeli. Schimbul de informație produs wireless determină astfel display-ul să reacționeze cum trebuie. Stylus-ul s-a descurcat foarte bine la testele pe tablete, smartphone-uri și desktop-urile mari. Pentru ca produsul să nu dea greș se pare că trebuie luată în considerare și mărimea camerei, care trebuie să fie de cel puțin 512×512 pixeli.

Oare cei de la Microsoft o să meargă mai departe cu lansarea? Dacă da, oare la ce preț va veni?