Software

Microsoft Windows 8 va fi testat pe sisteme dotate cu NVIDIA Tegra 3

Microsoft Windows 8 va fi testat pe sisteme dotate cu NVIDIA Tegra 3

Windows 8 Consumer Preview a fost lansat oficial în decursul zilei de ieri. Aşa că s-a dat drumul la download şi la testat. Noua versiune este mult îmbunătăţită faţă de versiunea developer preview. Eu încă nu am testat, dar a scris Tudor o serie de noutăţi care vin cu Windows 8 Consumer Preview.

Eu văd în Windows 8 un sistem de operare revoluţionar. Noul Windows nu va funcţiona doar pe procesoare X86 şi va putea rula chiar şi pe Nvidia Tegra 3. NVIDIA anunţă colaborarea cu Microsoft în cadrul programului de testare a sistemului de operare Windows 8 pentru PC-uri dotate cu procesorul quad-core Tegra 3, bazat pe arhitectura 4-Plus-1.

Programul are ca scop dezvoltarea unui ecosistem bogat de aplicaţii dedicate sistemelor Windows 8, dotate cu procesoare ARM.

“NVIDIA are o istorie îndelungată în susţinerea dezvoltatorilor de aplicaţii şi a celor mai noi tehnologii,” a declarat Tony Tamasi, Senior Vice President, Content and Technology, NVIDIA. “Continuăm această tradiţie prin susţinerea programatorilor care vor să exploateze potenţialul enorm al sistemului de operare Windows pe procesoare ARM, precum Tegra 3.”

“Microsoft este încântat de colaborarea cu NVIDIA, care are ca scop susţinerea dezvoltatorilor de aplicaţii cu PC-uri test bazate pe ARM, destinate dezvoltării de aplicaţii de tip Metro, pentru Windows 8,” a declarat Aidan Marcuss, Senior Director of Business Planning, Microsoft.