Tech

Microsoft Surface Pro se lanseaza pe 9 februarie

Microsoft Surface Pro se lanseaza pe 9 februarie

Deşi mulţi au criticat compania pentru că a intrat pe piata tabletelor cu propriile creaţii, noi suntem de părere ca era nevoie ca Microsoft să impună un set de standarde în mai multe privinţe. Microsoft Surface Pro vă va impresiona cu un processor Intel Core i5 care oferă cel puţin de patru ori mai multă performanţă faţă de orice Atom mediocru.

Noua tabletă nu va face compromisuri legate de performanţă pentru că Microsoft a decis să includă şi două ventilatoare silenţionse în sistemul de răcire. Aşadar, la nevoie, performanţa va fi disponibilă, iar procesorul nu va fi încetinit din cauza supraîncălzirii, cum se întâmplă în cazul unui sistem de răcire pasiv.

Cumpărătorii nu trebuie să se îngrijoreze cu privire la zgomotul ventilatoarelor. Norocoşii care au avut ocazia să se joace cu prototipurile Microsoft Surface Pro n-au observat ventilatoarele decât după ce li s-a spus despre existenţa acestora.

Un alt element hardware impresionant este ecranul Full HD care acum vine cu o interfaţă Wacom, iar matricea sensibilă la atingere este practic unificata cu display-ul. Tableta vine la pachet cu un creion special, care îi va permite utilizatorului să deseneze şi să scrie pe ecran.

De fapt, interfaţa Wacom este atât de inteligentă încât, în funcţie de puterea cu care se apasă pe creionul special, linia va fi mai groasă sau mai subţire sau chiar va lipsi total, în cazul în care atingerea este foarte uşoară. Cel de-al doilea capăt al creionului va putea fi folosit ca radieră.

Sistemul de răcire activ face ca tableta să aibă o grosime de 13.5 milimetri, iar asta este de două ori mai mult decât grosimea noii SONY Xperia Tablet Z.

Vor fi două modele de Surface Pro disponibile, unul cu un spatiu de stocare NAND de 64 GB la un preţ de 899 de dolari şi unul cu 128 GB la un preţ de 999 de dolari. Totusi, deşi creionul special vine la pachet cu tableta, tastatura este opţională iar varianta Touch vă va costa 120 de dolari în timp ce varianta TypeCover va fi 130 de dolari. Noua tabletă va cântări 949 de grame, iar cauza principală pare să fie bateria de 42.5Wh.