Tech

Microsoft Surface Pro primeste o reducere de 100 USD

Microsoft Surface Pro primeste o reducere de 100 USD

Tableta de top de la Microsoft vine acum cu un preț considerabil mai mic. Compania pare că se pregătește să lanseze o versiune motorizată de noile procesoare Haswell, iar actualele modele vin cu reduceri de preț semnificative.

Divizia de tabletede la Microsoft a adus pierderi companiei, dar gigantul din Redmond știe cât de importantă este creșterea popularității sistemului de operare Windows 8, în competiție cu Android și iOS. Așadar compania taie prețul tabletelor sale de top cu 100 USD.

Microsoft Surface Pro cu 64 GB spațiu de stocare are acum un preț de 600 EUR (800 USD), iar versiunea cu 128 GB vine la 675 EUR (900 USD). Din păcate tastatura își menține prețul de 129 USD, dar trebuie să vă reamintim că Surface Pro este motorizată de procesoare Intel puternice, cu arhitectură Ivy Bridge, care sunt mult mai capabile ca orice platformă ARM.

Colegii de la TechReport.com și AnandTech.com sunt de părere că ne putem aștepta la o versiune cu procesoare Haswell, în curând, dar sunt șanse mici ca tastatura să fie inclusă în prețul tabletei. Chiar și așa, abilitatea cipurilor Haswell de a își scădea dramatic frecvența de funcționare, când nu este nevoie de performanță maximă, va îmbunătăți autonomia cu până la 50%.