Tech Tableta

Microsoft Xbox Surface – tableta de 7 inch pentru gaming?

Microsoft Xbox Surface – tableta de 7 inch pentru gaming?

Microsoft nu a lansat de foarte multă vreme noul sistem de operare și deja se aud noi zvonuri despre un produs, de data asta pe partea hardware. Da, este vorba despre o nouă tabletă de 7 inch pe care se pare că firma gigant o pregătește. Primele informații au circulat încă din iunie, iar specificațiile tehnice de atunci sunt în continuare valabile.

Microsoft ne pregătește o nouă tabletă pentru gaming?

Acestea includ un procesor ARM cu 288MB RLDRAM 2, Bluetooth, WiFi și o rezoluție a display-ului de 1280×720. Xbox Surface nu va avea o versiune full Windows, ci una îndreptată spre activitățile de gaming, acesta fiind focusul principal și nu aplicațiile sau activitățile specifice tabletelor obișnuite.

Zvonurile mai spun și că cei de la Microsoft folosesc aceleași fabrici ca și pentru consolele Xbox, însă pentru producția în masă vor apela la firme ca Pegatron și Foxconn. Totul pare că se desfășoară în mare secret, cu diverse restricții impuse angajaților. Deocamdată compania nu a declarat nimic în mod oficial și nici nu a negat zvonurile.

Cum știm că fumul fără foc nu iese, așteptăm mai multe detalii și poate chiar o lansare oficială în curând. În orice caz, este o mișcare bună din partea companiei din Redmond, suntem foarte curioși în ceea ce privește partea hardware și design. Oare vom avea de a face cu ceva asemănător cu WikiPad?