Tech

Mini Computer USB de la Nvidia

Mini Computer USB de la Nvidia

Nvidia lucrează la realizarea unui stick USB care va putea transforma un monitor într-un PC. Dimensiunile micului dispozitiv vor fi de 40-60×10-12×5-10mm, fiind suficient de puternic cât să ajungă la performanţele unui smartphone. Chip-ul însuşi va avea porturi HDMI, VGA, USB, LAN etc. Marea problemă de care o să se lovească cei care investesc în proiect o să fie mărimea dispozitivului, să vedem cum vor putea integra totul într-un spaţiu atât de mic.

După cum se poate observa în poză, mini computerul se va conecta la un monitor şi probabil monitorul va asigura şi sursa de energie pentru funcţionarea propice a dispozitivului. Avantajele unui astfel de produs vor fi numeroase: va fi uşor, mic, iar preţul cred că va fi invers proporţional cu dimensiunea sa. Nu se ştiu mai multe detalii în legătură cu capacităţile sale, dar dacă va ajunge să fie lansat oficial, cu siguranţă va exista un drum de evoluţie ce îl va face din ce în ce mai bun.

Cel mai probabil conceptul va fi mult mai realizabil dacă ar exista un docking port care să includă porturile menţionate mai sus. Rămâne de văzut cum va evolua proiectul şi dacă firmele producătoare de display-uri sunt de acord să ia parte la experiment. Este o idee foarte interesantă şi dacă va fi pusă în practică cu succes suntem absolut siguri că vor exista destui doritori. Ca o părere personală, mi-ar plăcea să am calculatorul în permanenţă cu mine şi acesta să încapă până şi într-un toc de ochelari.