Tech Laptop

MSI aduce Super RAID in notebook-ul de gaming GT70

MSI aduce Super RAID in notebook-ul de gaming GT70

MSI GT70 este un notebook de gaming care a fost pentru prima oară prezentat la CeBIT 2012 alături de modelele GT60, GE60 şi GE70. Acum compania s-a decis să echipeze laptop-ul cu un Super RAID.

Laptop-ul beneficiază de o tastatura cu un design SteelSeries, un sistem audio Dynaudio şi ecran de 17.3 inch, Full HD. Procesorul este din gama Ivy Bridge, iar placa video este Nvidia, din seria 600, dar nu se ştie clar modelul deocamdată. Cei de la MSI au pregătit acest notebook pentru 2 HDD-uri, dar şi-au dat seama că se poate mai mult şi au hotărât că e nevoie de o schimbare aşa că au venit cu o soluţie Super RAID.

În pozele publicate o să observaţi că în partea de jos se află un hard disk normal, iar în locul celui de-al doilea hard, este un card Super RAID format de o perechea de SSD-uri montate pe un PCB (printed circuit board) care ocupă jumătate din spaţiul unui HDD.

SSD-uri sunt modele OEM de la SanDisk şi conform celor spuse de MSI, sunt o pereche de unităţi U100. PCB-ul de sub cele două mSATA au o pereche de re-drivere SATA pentru ca sistemul să rămână stabil. Elementul RAID este susţinut de un chipset Intel. Seria U100 de la SanDisk nu e cea mai rapidă soluţie, iar modelele de 64GB folosite au o viteză de de citire de 450MB/s şi cea de scriere de 220MB/s.

În RAID cele două unităţi de stocare se comportă bine în HD Tune Pro 5.00 ajungând la o viteză de 928,6MB/s, chiar un maxim de 1,99.2MB/s. Cu o serie de SSD-uri mSATA instalată, Super RAID ar putea oferi performanţe mai bune. Soluţia oferită de MSI ar putea fi potrivită pentru notebook-urile high end deoarece unităţile mSATA ocupă puţin spaţiu şi oferă performanţe foarte bune.

Costurile pentru astfel de modele s-ar putea să fie o problemă, dar cine e fan jocuri şi MSI, va face sacrificiul financiar.