Tech Tableta

MSI Enjoy 71 va face regula in zona tabletelor ieftine

MSI Enjoy 71 va face regula in zona tabletelor ieftine

MSI Enjoy 71 este o tabletă de 7 inch, iar dintre toate produsele ce aparţin noii linii de tablete aceasta este cea mai ieftină, dar performanţele pretinse de MSI sunt considerabil dincolo de ce oferă soluţiile asemănătoare de la Samsung, Acer sau Amazon.

Motorul tabletei este un procesor dual core de la Amlogic. AML8726-MX are două nuclee de procesare ce folosesc arhitectura ARM Cortex A9 şi un iGPU Mali-400 licenţiat tot de la ARM. Acest cip este fabricat în tehnologie de 40nm şi rulează la o frecvenţă de 1.5 GHz.

Conform testelor interne, Enjoy 71 depăşeşte cu mult capacităţile de procesare demostrate de tablete precum Samsung Galaxy Tab 2 7.0, Acer Iconia A100 sau Kindle Fire, în popularul benchmark Antutu.

Rezultatele din SunSpider 0.9.1 sunt mai bune decât ceea ce reuşeşte un A5X de la Apple sau un clasic NVIDIA Tegra 2 care încă este cât se poate de popular în tablete ieftine şi maşini germane de la Audi şi BMW.

Tableta vine cu doar 1 GB de memorie RAM împreună cu 8 GB de spaţiu de stocare NAND şi care poate fi extins folosind un slot microSD. Camerele foto/video integrate sunt modeste. Cea de pe spate are o rezoluţie maxima de 2MP, iar cea orientată către utilizator are doar 0.3 MP.

MSI Enjoy 71 vine cu Wireless-N, o baterie modestă de doar 3200 mAh, iar toate aceastea intră într-un şasiu de doar 8.9 milimetri care este, din fericire, metalic. Rezoluţia ecranului IPS este de 1024 x 600 pixeli şi totul cântăreşte numai 299 grame. Preţul tabletei este de doar 129 euro.

Restul tabletelor din linia MSI Enjoy sunt motorizate de procesoare destul de lente, care folosesc o arhitectură ARM Cortex A8 şi, ca atare, nu sunt multe de spus despre Enjoy 7, Enjoy 7 Plus, Enjoy 10 şi Enjoy 10 Plus.