Tech Tableta

NEC Medias Tab UL – una dintre cele mai usoare si subtiri tablete din lume

NEC Medias Tab UL – una dintre cele mai usoare si subtiri tablete din lume

În iunie vorbeam despre tabletele LifeTouch L, două tablete de 10.1 inch cu Android Ice Cream Sandwich, dedicate sectorului business. Acum, cei de la NEC revin în atenția noastră cu o nouă tabletă care se presupune a fi ”cea mai subțire și ușoară din lume”. Aceasta vine cu un display IPS, este de 7 inch și are o rezoluție de 1280×800.

Ca echipare, micul dispozitiv vine cu un SoC Qualcomm SnapDragon S4 Plus MSM8960, are o placă video Qualcomm Adreno 225, 1GB RAM și un spațiu de stocare de 1GB. După cum se vede și din poze, vine cu două camere, una principală pentru foto și video de 8MP și una web de 2MP. Dispune de 4G/LTE și vine cu sistemul de operare Android 4.0, dar poate fi updatat la Android 4.1 Jelly Bean.

Tableta iese în evidență prin dimensiunile reduse pe care le are. Cu o grosime de doar 7,9mm și o greutate de 249 de grame, aceasta ar putea fi considerată cel puțin printre cele mai subțiri și ușoare din lume. Nu știm exact deocamdată dacă merită chiar să fie pe primul loc.

Deocamdată nu se cunosc mai multe informații referitoare la preț și disponibilitate în Europa, dar se pare că lucrurile devin din ce în ce mai serioase pe segmentul tabletelor de 7 inch. Mai jos aveți și o scurtă prezentare a noului dispozitiv.