Tech Tableta

NEC Lavie Touch – Atom Z670 si Windows 7

NEC Lavie Touch – Atom Z670 si Windows 7

Compania japoneză a anunţat oficial noua tabletă NEC Lavie Touch. Aceasta vine echipată cu Intel Atom Z670, SSD de 64GB şi sistem de operare Windows 7 Home Premium. Dispozitivul poate fi cuplat la o staţie de andocare cu DVD-writer.

Este rândul celor de la NEC să anunţe un tablet pc – NEC Lavie Touch. Modelul a fost prezentat în Japonia şi va fi la comercializare din 6 octombrie. Vine cu un design simplu, colţuri uşor rotunjite, măsoară 263 x 183 x 15.8 mm şi cântăreşte 730 grame. Tableta a fost prezentată alături de 2 modele de laptop şi 2 all-in-one. Nu sunt informaţii cu privire la preţ, dar pentru început se va găsi doar în Japonia.

Legat de partea hardware, noua tabletă NEC Lavie Touch vine echipată cu procesor Intel Atom Z670, SSD de 64 GB, 2 GB memorie RAM şi display touchscreen IPS de 10.1 inch (rezoluţie 1280 x 800 pixeli). Bazat pe sistemul de operare Microsoft Windows 7 Home Premium, noul NEC Lavie Touch foloseşte o soluţie grafică integrată şi are un slot SDHC. Printre alte caracteristici, se regăsesc: Bluetooth 2.1, un modul WiFi, două porturi USB 2.0 şi o ieşire HDMI. Tablet pc-ul NEC Lavie Touch este alimentat de o baterie litiu-ion şi oferă o autonomie de până la 10 ore.

Alături de Lavie Touch, NEC a prezentat şi o serie de accesorii compatibile, inclusiv o tastatură, un mouse şi o staţie de andocare cu unitate optică DVD-writer. Încă nu se ştie dacă tableta va trece graniţa şi spre alte meleaguri sau va rămâne doar in ţara natală.