Tech Diverse

Noile emoji din Windows 11 nu sunt atât de 3D pe cât a promis Microsoft

Noile emoji din Windows 11 nu sunt atât de 3D pe cât a promis Microsoft

Microsoft a promis inițial noi emoji 3D pentru Windows 11 și diverse alte produse la începutul acestui an. Acum, compania a optat pentru un aspect plat 2D, noile emojiuri debutând în versiunile Dev Channel ale Windows 11 săptămâna aceasta.

Stilul este mult diferit de emoji-urile 3D pe care Microsoft le-a promis în iulie și chiar în tweet-urile recente din conturile oficiale Windows Twitter. Se pare că Microsoft și-a schimbat părerea în ceea ce privește utilizarea 3D în Windows 11. „Pentru Windows 11 folosim versiunile 2D”, spune Brandon LeBlanc, manager senior de programe din echipa Windows Insider. LeBlanc mai spune că Microsoft „a folosit o grafică greșită” în tweet-urile recente.

Emoji-urile Microsoft trebuiau să fie mai mult 3D.

Nu este clar de ce Microsoft nu și-a adoptat proiectele 3D în Windows 11, în ciuda promisiunilor de a face acest lucru, dar este probabil pentru că un design 2D mai plat funcționează mai bine în mai multe aplicații. Design-urile 3D arată, de asemenea, diferit într-o varietate de ecrane și rezoluții, așa că Microsoft s-a stabilit probabil pe un design 2D pentru o reprezentare mai consistentă a emoji-urilor sale pentru toți utilizatorii de Windows 11.

Totuși, ne așteptăm să vedem stilul 3D apărând în altă parte în produsele Microsoft, în special în Microsoft Teams unde există emoji animate. Noul emoji din Windows 11 include, de asemenea, revenirea lui Clippy, deoarece Microsoft a eliminat emojiul de hârtie standard cu caracterul său Clippy. Microsoft testează acest emoji în versiunile recente ale canalului Dev 11 al Windows 11, dar se așteaptă să fie lansat în curând pentru toți utilizatorii.