Tech Diverse

Citiți această investigație asupra imperiului întins Amazon al mărcilor interne

Citiți această investigație asupra imperiului întins Amazon al mărcilor interne

Nu este un secret faptul că Amazon deține o mulțime de mărci interne care vând de la accesorii tehnice accesibile (Amazon Basics) până la e-reader (Kindle).

Dar o nouă investigație din The Markup aruncă o nouă lumină asupra cât de mare a devenit acest imperiu și face câteva acuzații îngrijorătoare cu privire la avantajele pe care aceste mărci par să le aibă față de concurenții terți care vând pe Amazon.

Este un raport fascinant care merită citit.

Pentru început, simpla stabilire a câtor mărci deține Amazon este un proces care a cerut The Markup să analizeze înregistrările publice de la biroul SUA pentru brevete și mărci. Conform rapoartelor sale, gigantul de comerț electronic a înregistrat sau deține peste 150 de mărci, inclusiv unele în care conexiunea lor cu Amazon nu este evidentă. Dar mai îngrijorător este faptul că unele dintre aceste mărci, precum și altele care vând exclusiv pe Amazon, par să nu aibă probleme de a depăși concurența în rezultatele căutării fără a obține la fel de multe recenzii pozitive:

„Markup a găsit că Amazon și-a plasat cerealele Happy Belly Cinnamon Crunch, cu patru stele și 1.010 recenzii, în locul întâi înaintea cerealelor, cu recenzii mai bune și mai multe, inclusiv Cap’n Crunch (cinci stele, 14.069 recenzii), Buchete de miere de ovăz (cinci stele, 5.205 recenzii) și Honey Nut Cheerios (cinci stele, 11.702 recenzii). Un aspirator de la marca exclusivă Noisz de la Amazon a fost plasat deasupra, înaintea modelelor de la Bissell, Eureka și Hoover, cu ratinguri mai ridicate și mai multe recenzii. Și adidașul exclusiv Amazon Concept 3sneaker de la Skechers a plasat numărul unu, cu patru locuri în fața unui adidaș similar, dar nu exclusiv adidașului Amazon Skechers cu același rating de stele, dar de 77 de ori mai multe recenzii. ”

Un fost angajat Amazon intervievat de The Markup a susținut că angajații companiei au folosit, în trecut, o tactică numită „search seeding” pentru a oferi propriilor produse un avantaj față de concurență. Deși fostul angajat, JT Meng, a spus că practica s-a oprit până când a părăsit compania, el a spus că angajații ar putea clona în mod eficient clasamentul de căutare al unui concurent pentru a oferi produselor Amazon un impuls la lansare:

„Meng a lucrat la lansarea pentru șervețelele pentru bebeluși Amazon Elements, despre care a spus că sunt însămânțate împotriva produselor similare de la Huggies, Pampers și altele.

Vânzările au crescut atât de repede încât echipa sa a trebuit să înceteze să promoveze șervețelele Amazon Elements, astfel încât să nu ia prea multă cotă de piață, a spus el. “

Nu este prima dată când vedem acuzații cu privire la modul în care mărcile Amazon concurează cu vânzătorii terți pe platforma sa (raportarea din Wall Street Journal din aprilie este un bun exemplu). Dar analiza The Markup se remarcă prin amploarea produselor analizate, fără a menționa datele empirice pe care le-a adunat despre clasamentele Amazon. Raportul complet merită citit alături de celelalte articole produse ca parte a pachetului său pe Amazon.