Tech Social Media Diverse

Executivii de pe Facebook tachinează hardware-ul prototipului VR cu fotografii noi

Executivii de pe Facebook tachinează hardware-ul prototipului VR cu fotografii noi

Mark Zuckerberg și Facebook, liderul realității virtuale și viitorul CTO Andrew Bosworth (sau „Boz”), se joacă cu tehnologia prototip VR (sau AR) și vor să o arate.

Ambii directori au postat poze cu ei înșiși purtând prototipuri de căști și conectând conceptele la lucrările Facebook de pe metavers. În timp ce căștile pe care le poartă cele două nu sunt în niciun fel garantate să devină produse reale cu amănuntul, este o privire interesantă asupra a ceea ce se întâmplă în laboratorul de realitate virtuală al Facebook.

Căștile pe care le poartă Zuckerberg arată similar cu căștile Oculus ale companiei.

Cu toate acestea, el îl identifică ca „rezoluție retină”, împrumutând fraza Apple pentru ecrane cu o densitate de pixeli atât de mare încât nu puteți discerne puncte individuale la o distanță normală de funcționare. Căștile pe care le prezintă Boz au modele mai interesante – se pare, ca să fim sinceri, aproape exact ca desenele și descrierile casetelor VR zvonite de la Apple. Celălalt pare că are fie o curea foarte mare, fie un capac care îl ține pe cap, împreună cu un fir care iese din aparat.

Dincolo de vagul comentariu de „retină” al lui Zuckerberg, practic nu există detalii despre ce fel de căști sunt, de ce sunt capabile sau chiar dacă sunt doar machete de design nefuncționale.

Este probabil de așteptat, având în vedere că acesta nu este un anunț de produs de la Facebook. În timp ce compania a lansat o pereche de Ray Bans inteligente (și fără ecran), pe care le-a numit un pas în calea „către ochelari complet de realitate augmentată”, laboratorul de realitate virtuală Facebook tachinează, de asemenea, multe prototipuri care probabil nu vor ajunge la piaţă. Aceasta include lucruri cum ar fi căștile sale îngrozitoare cu proiecție a ochilor, ochelarii Aria AR focalizați asupra cercetării și un set de ochelari VR de tip concept (care vă arată o lume virtuală în loc să o măriți pe cea reală). Mai degrabă decât căștile colosale, Boz și Zuckerberg par să-și vândă conceptul de metavers, despre care compania spune că este o lume virtuală care ar putea fi următoarea versiune a internetului. Dacă doriți să faceți o adâncime în ceea ce înseamnă exact asta, consultați minunatul explicator al colegilor mei.

Apropo de căștile experimentale, HTC se pregătea să-și anunțe căștile Vive Flow și unul dintre directorii săi i-a răspuns în mod hilar la Boz să-i întrebe dacă ar fi dispus să comercializeze căștile prototip pentru o singură linie din fabrică. Boz a refuzat oferta.

Sursa: The Verge