Tech Laptop

Noile Macbook-uri vor avea ecrane mini-LED cu refresh rate de 120 Hz

Noile Macbook-uri vor avea ecrane mini-LED cu refresh rate de 120 Hz

Apple va susține un eveniment de lansare săptămâna viitoare, iar principalele vedete vor fi noile Macbook-uri în variante de 14 și 16 inci. Din spusele Ross Young, un analist al Display Supply Chain Consultants, noua generație de Macbook Pro va introduce display-uri de tip mini-LED cu rată de refresh de 120 Hz. Informația este „100% confirmată”, susține analistul, însă specificațiile complete nu sunt încă cunoscute. Furnizorii panourilor sunt LG Display și Sharp, la fel ca în cazul tabletelor iPad Pro care oferă deja ecrane mini-LED de 120 Hz. Despre noile Macbook-uri se mai zvonește că vor aduce schimbări serioase de design, noi opțiuni de conectică, dar și o cameră web mult mai performantă. Toate detaliile oficiale le vom afla pe 18 octombrie.

rmătoarele două modele de MacBook Pro – MacBook Pro de 14 inci și MacBook Pro de 16 inci (2021) – pot utiliza mini panouri LED și un chipset M1X (sau M2) mai puternic. Potrivit unor surse din industrie, lansarea sa oficială ar putea fi chiar după colț.

Respectatul analist Ming-Chi Kuo – una dintre cele mai reputate surse când vine vorba de produse Apple – consideră că implicarea Apple în producția de mini LED-uri ar putea avea un efect de undă asupra industriei, stimulând adoptarea acestei tehnologii pentru a deveni un standard industrial.

„Credem că MacBook-urile, nu iPad-urile, alimentează livrările de mini-panouri LED”, spune Kuo (după cum a raportat site-ul MacRumors). „Expedierile de MacBook nu au crescut prea mult în ultimii ani. Cu toate acestea, ne așteptăm să crească semnificativ cu 20% de la an la an, sau mai mult, în 2021 și 2022, datorită adoptării mini panourilor LED, a chip-ului Apple Silicon și unor modele total noi.”

Kuo este același analist care susține că următorul MacBook Air va veni într-o gamă de culori precum iMac 2021. De asemenea, se preconizează că va avea un mini afișaj LED.

Nu vom ști cu siguranță până la sfârșitul anului 2022, deoarece se pare că anunțurile despre produsele Macbook Pro și MacBook Air vor avea loc cândva în al treilea trimestru. Înainte, potrivit Bloomberg, există mai multe evenimente planificate pentru lansarea de noi produse din diferite linii ale familiei Apple, cum ar fi iPhone 13 și un iPad mini reproiectat.