Smartphones

Nokia 2720 Flip lansat în 2019

Nokia 2720 Flip lansat în 2019 ianuarie 25, 2021
Nokia-2720-Flip

Aceia care doresc să achiziţioneze un telefon cu funcții precum Nokia 2720 Flip lansat în 2019, sunt oameni care, fie lucrează într-un domeniu în care smartphone-urile nu reprezintă o opțiune practică, fie sunt persoane care nu acceptă o dezvoltare în lumea digitală.

Telefonul Nokia 2720 Flip are majoritatea aplicațiilor și serviciilor de care aveți nevoie într-un telefon. Se pot accesa pe un dispozitiv foarte mic, de 2,8 inch, tastatura de bază este T9 şi are aplicaţii precum: WhatsApp, e-mail şi Google Maps.

Functia-Wapp

Insă, deoarece memoria acestuia este foarte mică, pentru a accesa toate aceste aplicaţii este nevoie de multă răbdare. Atât WhatsApp, cât şi e-mailul şi Google Maps se încarcă foarte greu.

Un telefon cu caracteristici precum Nokia 2720 Flip nu încearcă să concureze cu niciun smartphone de pe piață.

Are un ecran mic, cu o rezoluție de doar 240 x 320, o cameră de 2 megapixeli, un procesor dual-core de 1,1 GHz și doar 512 MB de stocare internă. Se poate conecta atât la reţeaua 4G și are Bluetooth pentru conectarea la căștile fără fir. Cameră selfie nu are.

Întrucât HMD lansează Nokia 2720 Flip ca fiind tipul de telefon pe care l-ați putea folosi pentru o “detoxifiere digitală”, acest telefon poate face lucrurile de bază de care aveți nevoie pentru a comunica ori de câte ori este nevoie şi fără a vi se distrage atenţia în permanență aşa cum o fac smartphone-urile.

Veți găsi multe aplicații preinstalate pe Nokia 2720 Flip. Există aplicații Google precum YouTube, Hărți și Asistent, dar și Twitter, Facebook și WhatsApp. Nu are Instagram, Messenger sau Spotify.

Aplicatii-instalate

Sunt aplicaţii acoperă majoritatea funcționalităților de care este nevoie la un telefon de zi cu zi. Cu toate acestea, chiar dacă are toate aceste aplicații, telefonul funcţionează destul de greu.

Puteţi descărca WhatsApp., o aplicație de mesagerie deținută de Facebook şi nu va fi imposibil de utilizat pe acest model. Chiar şi conversaţiile de grup funcţionează bine.

Foarte greu este de scris mesaje WhatsApp folosind tastatura T9. Cei dispuşi să petreacă mai mult timp tastând, vor descoperi că mesajele par incredibil de scurte. In cazul chat-urilor cu mai mult de doi participanți, răspunsurile vor deveni obositoare, mai ales în momentul recepţionării mai multor mesaje.

Având în vederea că scrierea de mesaje folosind tastatura T9 este extrem de obositoare, pentru a trimite mesaje WhatsApp cu acest telefon, indicate sunt mesajele vocale. Aceste mesaje pot fi ocolite atunci când vă aflaţi într-un loc public. Situaţia este asemănătoare şi în cazul aplicaţiilor precum Twitter, browserul web, e-mail sau Google Maps.

Acest telefon are toate aceste aplicaţii, care, practic, sun optimizate pentru ecranele tactile și pentru procesoarele mai mari şi mai rapide ca cele ale lui 2720. Este nevoie de multă răbdare pentru a naviga pe web cu tastatura T9 sau pentru a viziona un film pe YouTube cu un procesor dual-core.

Cu puţin efort, telefonul poate să facă lucruri de care este nevoie. Telefonul poate fi folosit pentru a asculta un episod al unui podcast. Fişierele MP3 pot fi descărcate în calculator si apoi transferate  în memoria internă a telefonului.

Pentru aceia care folosesc Nokia 2720 Flip, la plecarea într-o călătorie pot lua cu ei un Kindle, o cameră foto și un Nintendo Switch.

Acest telefon nu are nicio aplicaţie de autentificare. Pentru conectarea la contul Google se poate folosi un smartphone performant în vederea obţinerii unui cod 2FA din 6 cifre. Nu deţine aplicații de gestionare a parolelor. Aceia care au Nokia 2720 Flip este indicat să aibă şi un smartphone pentru o conectare rapidă pe internet la toate datele.

Ca şi alte telefoane de acest fel şi Nokia 2720 Flip are o baterie care ţine mult mai mult ca cea a unui smartphone. Un aspect pozitiv este acela că telefonul poate fi încărcat o dată la câteva zile, faţă de un smartphone care trebuie încărcat zilnic.

Dacă doriți cu adevărat să realizaţi o detoxifiere digitală, atunci Nokia 2720 Flip, din punct de vedere tehnic, respectă toate promisiunile. Cu mai mult efort se pot scrie mesaje WhatsApp, se pot urmări mai încet e-mailurile și se poate descărca podcast-ul preferat ca fișier MP3 în calculator și apoi mutat în memoria internă a telefonului Nokia 2720 Flip.

Informații generale

Producător: Nokia

Model: 2720 Flip

Data anunțării: Septembrie 2019

Disponibilitate: disponibil cu preț începând de la 400 RON

Culori disponibile: Negru, Gri

Sistem de operare: KaiOS

CPU: Dual-core 1.1 GHz

Processor: Qualcomm Snapdragon 205

GPU: Adreno 304

GPS: A-GPS, Glonass

Dimensiuni

Greutate: 118g

Tastatură: Aflanumerică fizică

Dimensiuni: 54,5 × 192,7 × 11,6 mm

Display

Număr culori ecran: 256K

Tip Display: TFT

Diagonală: 2,8inch

Rezoluție: 320x240pixeli

Densitate pixeli: 143

Touchscreen: Nu

Camera

Camera principală: 2megapixeli

Caracteristici Foto: bliț LED

Memorie

RAM: 512MB

Internă: 4GB

Slot Card: microSD, până la 32 GB

Rețele

SIM: Single-SIM

Tip SIM: Nano-SIM

Conectivitate

GPRS: Da

Bluetooth: 4.2

USB: microUSB v2.0

Mufă audio stereo: 3,5mm

Acumulator

Tip accumulator: Li-Ion

Capacitate: 1500mAh