Smartphones

Nokia 6300

Nokia 6300

Nokia 6300 este un telefon clasic, dar fără funcționalitate 3G.

Pro

Carcasă subțire din oțel inoxidabil

Ecran color de calitate

Cameră de 2 megapixeli

Contra

Nu are 3G

Camera foto nu are bliţ

Memorie internă est  mică

Se pare că un număr din ce în ce mai mare de utilizatori de dispozitive mobile vrea un telefon cu aspect inteligent, dar care nu trebuie neapărat să facă absolut totul. Din ce în ce mai mulţi îşi doresc un telefon care să aibă funcțiile necesare unei bune utilizări.

Nokia 6300 este un telefon care se încadrează necesităţilor acelora care își doresc un astfel de telefon. Nokia 6300 este un telefon care are o mulțime de caracteristici, un design și funcții setate pentru a atrage utilizatorii de telefonie mobilă.

Nokia 6300 este în esență un telefon clasic, dar fără funcționalitate 3G. Este suficient de subțire, de mare şi de compact. Aspectul său este unul atrăgător. Partea din faţă și din spate a telefonului este din oțel inoxidabil, care acoperă majoritatea suprafeței telefonului.

Capacul bateriei are o grosime puțin mai mare de 0,5 mm.

Ecranul LCD are o rezoluţie de0 320×240 pixeli, măsoară 2 inch și poate afișa 16 milioane de culori.

Cele 12 butoane ale tastaturii numerice sunt foarte rezistente. Selectarea meniului și a opțiunilor este controlată de două taste. Conexiunile la telefon sunt foarte simple. Dispune de mufa pentru încărcare, o mufă standard pentru căști de 2,5 mm și un conector USB pentru calculator.

Acest model de telefon cântăreşte 91 g, iar grosimea este de doar 11,7 mm.

Deoarece este subţire, este considerat suficient de elegant.

Non-smartphone

Deși acest telefon nu poate fi actualizat precum smartphone-urile Symbian S60 de la Nokia, acesta folosește cea mai recentă platformă S40 non-smartphone, care oferă un grad ridicat de funcționalitate și un sistem de meniu bogat în grafică.

Camera încorporată nu are un bliț, dar oferă o rezoluție rezonabilă de 2 megapixeli. Există chiar și o opțiune de înregistrare video. Calitatea imaginii foto este destul de bună.

Gama de luminozitate înregistrată și redarea culorilor marchează expunerea ca fiind calitativ bună. Chiar dacă imaginile sunt clare în condiţii de luminozitate bună, cu toate acestea există niveluri de iluminare mai scăzute.

Calitatea audio este foarte bună. Sunetul di difuzor este excelent, mult mai bun decât la majoritatea telefoanelor, oferind astfel discuţii foarte clare.

Pentru a obţine un player MP3 util se pot conecta căştile. Suportul pentru Bluetooth stereo presupune îmbunătățirea calităţii audio fără a fi nevoie de căşti.

Pe lângă memoria internă de 7,8 MB acest telefon oferă o memorie complet extensibilă, acest lucru fiind esențial pentru a realiza o utilizare reală a camerei foto. Slotul pentru card MicroSD se găsește prin îndepărtarea capacului bateriei.

Chiar dacă telefonul se poate achiziţiona cu un card de 128 MB, există modele ce au fost livrate cu un card de 1 GB. Cardul oferă mai mult spațiu de stocare. De asemenea, oferă o gamă largă de aplicații utile, dintre care cele mai importante sunt jocurile.

Există și alte aplicații de tip business pe card. Browserul Opera Mini, de exemplu, este capabil să vă permită navigarea pe web.

Sensor, un utilitar Bluetooth vă permite citirea un fișier de informații despre alți utilizatori care se află în apropierea dvs. în acel moment, atâta timp cât l-au configurat și l-au activat.

Mai există şi Prezentator, care permite folosirea telefonului ca telecomandă pentru calculator.

Chiar dacă nu are 3G, Nokia 6300 este un telefon care are un set de carcteristici bine gândit şi elemente esenţiale, fiind considerat de foarte mulţi un telefon de calitate.

Informații Generale

Producător: Nokia

Model: 6300

Data anunțării: Noiembrie 2006

Disponibilitate: Disponibil cu preț începând de la 300 RON

Culori disponibile: Argintiu, Negru, Roșu, Alb

Java: MIDP 2.0

Dimensiuni

Greutate: 91g

Tastatură: Aflanumerică fizică

Dimensiuni: 43,6 × 106,4 × 11,7 mm

Display

Număr culori ecran: 16M

Tip Display: TFT

Diagonală: 2inch

Rezoluție: 320x240pixeli

Densitate pixeli: 806

Touchscreen: Nu

Camera

Camera principală: 2megapixeli

Caracteristici Video: QCIF

Memorie

Internă: 8MB

Slot Card: microSD, până la 2 GB

Multimedia

Radio

FM, Stereo

Mesaje

SMS, MMS

Formate audio redare: .mp3, .aac

Difuzor: Mono

Rețele

SIM: Single-SIM

Tip SIM: Mini-SIM

Rețea 2G

GSM 900, 1800, 1900

Conectivitate

GPRS: Da

EDGE: Da

Bluetooth: 2.0

USB: miniUSB

Acumulator

Tip accumulator: Li-Ion

Capacitate: 860mAh

Timp convorbire: 3 ore și 30 minute în 2G

Timp în așteptare: 348 ore în 2G

Diverse

SAR: 0,63

 

Nokia-2720-Flip
Postarea Anterioara

Nokia-8110
Postarea Urmatoare