Smartphones Tech

Nokia 7.2 | LaptopNews.ro

Nokia 7.2 | LaptopNews.ro

Nokia 7 a fost realizat exclusiv pentru China încă de acum doi ani, în timp ce 7 plus a oferit s-a vândut la un preț foarte rezonabil. 7.1 a fost de nivel mediu, însă, în continuarea articolului vom descoperi dacă modelul 7.2 a adus rezultate mai bune decât predecesoarele.

Pe modelul 7.2 rulează Snapdragon. Snapdragon 660 este foarte puternic, dar şi destul de vechi deoarece au apărut noi opțiuni mult mai eficiente. Acest model vine cu o memorie internă de 4, respectiv 6 GB.

În timp ce 7.1 a fost un telefon mai mic, 7.2 a revenit la dimensiunea modelului 7 plus. Dar calitatea construcției diferă, iar noul telefon are un cadru compozit care poate fi mai ușor decât aluminiul.

Oricum, Nokia 7.2 vine cu un afișaj IPS de 6,3 inch, fiind astfel mai mare decât 7.1.

Modelul are 3 camere foto: o cameră Quad Bayer de 48MP, una de 8MP și o alta de 5MP. Deci, din acest punct de vedere este mai bun decât modelul 7.1.

Nokia 7.2, împreună cu 6.2 este o abatere modestă de la limbajul de proiectare cu care suntem obișnuiți la recentele Nokia. Inainte camerele foto erau aranjate vertical. Acest model are camerele foto aranjate circular.

Un cititor de amprente este plasat sub cameră, ușor încastrat, astfel încât să fie uşor de activat. Pe spatele telefonului este imprimat un logo Nokia care să permită tuturor să știe că nu este un alt telefon.

O altă siglă este imprimată în partea de jos a spatelui, cea Android One, puţin mai evidenţiată decât cea Nokia.

Ecranul este Gorilla Glass 3, tratat cu un finisaj mat, similar cu Pixel 3 și 4, OnePlus 7 și Pro iPhone 11. Este foarte neted la atingere, dar este foarte alunecos.

Vine în 3 culori: Cyan Green, Charcoal, Ice.

Butonul de alimentare nu este un buton obișnuit de alimentare. Există un LED în interiorul său pentru a servi drept lumină de notificare.

Deasupra butonului de pornire se află butonul de reglare a volumului. Chiar vizavi de butonul de pornire, în partea stângă a telefonului, există o cheie dedicată Asistentului Google. Deasupra butonului Asistent se află slotul pentru card. Deține simultan unul sau două nano SIM-uri și un card microSD.

În partea de jos, există portul USB-C în mijloc, un difuzor în spatele fantei duble și microfonul principal. În partea de sus, veți găsi mufa pentru căști de 3,5 mm și un microfon secundar.

Ecranul de 6,3 inch este de tip LCD. Părțile laterale sunt extrem de subțiri.

Nokia 7.2 măsoară 159,9 x 75,2 x 8,3 mm și cântărește 180 g. Galaxy A70 cântăreşte 183g, Moto One Action 176g, Redmi Note 8 190g, iar Note 8 Pro este puţin mai greu, cântărind 200g.

Display-ul este de 6,3 inch Nokia 7.2 este echipat cu un afișaj de 6,3 inch, având o rezoluție de 1080x2280px. Este un ecran LCD compatibil HDR10, pe care Nokia îl marchează PureDisplay.

Durata de viață a bateriei acestui model Nokia 7.2 este alimentat de o baterie de 3.500 mAh. Modelul 7.1 deţinea o baterie de 3.060 mAh, iar modelul 7 plus avea capacitatea de 3.800 mAh.

Android 9 Așa cum ne-am așteptat de la recentele telefoane Nokia, versiunea 7.2 face parte din programul Android One. Android One are o promisiune pentru actualizări în timp util. Nokia se confruntă cu o concurență mare: cu Xiaomi, Galaxy etc.

Preț

Prețul telefonului Nokia 7.2 este de aproximativ 1350 lei. Modelul fost lansat în Septembrie 2019.