Tech Tableta

NOKIA RX-114 – Tableta Windows RT cu procesor SnapDragon 800

NOKIA RX-114 – Tableta Windows RT cu procesor SnapDragon 800

Se pare că vestitul producător finlandez de telefoane încă nu a renunțat la ideea de a lansa o tabletă care să folosească sistemul de operare Windows RT. Samsung, Acer și ASUS au renunțat momentan la produsele pentru acesta platformă, dar se pare că Microsoft încă mai are parteneri de nădejde precum DELL și acum NOKIA.

Informațiile despre noul dispozitiv le-am dezgropat din baza de date a popularului benchmark GFXBench. S-ar părea că unul dintre specialiștii care au acces la prototipurile NOKIA a testat un asemenea dispozitiv, iar detaliile dezvăluite de GFXBench sunt cât se poate de interesante.

Numele de cod al dispozitivului este NOKIA RX-114, iar motorul principal este un SoC (system-on-chip) quad core SnapDragon 800 de la Qualcomm. Rezoluția de 1371 pe 771 pixeli, listată în GFXBench, este foarte ciudată și sunt mari șanse să nu fie rezoluția finală, care va fi folosită. Platforma software folosită este Windows, deci este clar că avem de-a face cu un produs Windows RT, pentru că procesorul are arhitectură ARM.

Mulți entuziaști s-au grăbit să facă speculații cu privire la o tabletă Windows 8.1, având în vedere faptul că SnapDragon 800 este deja certificat pentru această platformă software. Noi nu suntem încă siguri că aveam de-a face cu o tabletă și nu cu un nou telefon, cu ecran cu rezoluție mai mare, dar așteptăm cu nerăbdare mai multe detalii.