Tech

Notebook-uri cu webcam-uri HD in 2012

Notebook-uri cu webcam-uri HD in 2012

Firmele producătoare de laptop-uri ar putea fi nevoite să aducă pe piaţă modele cu webcam-uri high definition (HD). Dacă cei de la Microsoft nu se decid să renunţe planul adoptării unor imagini HD cu noul Windows 8, se aşteaptă ca multe modele de notebook-uri să vină echipate cu webcam-uri HD în al doilea şi al treilea trimestru al anului 2012.

Aşa cum a apărut nevoia unei camere pe spatele telefonului sau al tabletei, aşa începe să apară şi nevoia unei camere web care să ofere o calitate mai bună. Producătorii de camere web încearcă să facă pe placul clienţilor şi măresc calitatea lentilelor VGA prin diverse procese care încep să reprezinte adevărate provocări. Deşi cei de la Microsoft nu au dat toate cărţile pe faţă şi încă nu se ştie cu siguranţă la ce nivel de performanţă vor să ajungă cu noul sistem de operare, faptul că au achiziţionat Skype de curând, nu lasă foarte mult loc de îndoială.

Oricum, mai devreme sau mai târziu se va ajunge şi la webcam-uri HD şi de ce nu chiar 3D. Gândesc în termeni de viitor, desigur, pentru că totul evoluează cu o viteză extraordinară şi nimic nu ar trebui să ne mai surprindă.