Accesorii Tech

Noul încărcător Apple de 140 W poate încărca rapid mult mai mult decât doar MacBook Pro

Noul încărcător Apple de 140 W poate încărca rapid mult mai mult decât doar MacBook Pro

Noua cărămidă de încărcare de 140 W a Apple, care funcționează cu un nou cablu de încărcare MagSafe pentru a alimenta noul MacBook Pro de 16 inci, folosește standardul USB-C Power Delivery 3.1, a confirmat Apple pentru The Verge.

Pe lângă faptul că este inclus în noul MacBook Pro de 16 inci, cărămida este disponibilă separat pentru 99 USD (fără a include cablul USB-C-to-MagSafe, care costă 49 ​​USD suplimentar). Între timp, noile MacBook Pro de 14 inci vin cu încărcătoare de 67W și 96W, în funcție de modelul exact.

Utilizarea standardului USB-C PD 3.1 înseamnă că noua cărămidă de încărcare a Apple va fi compatibilă cu alte dispozitive care utilizează același standard de furnizare a energiei, care a fost anunțat la începutul acestui an, alături de specificația USB Type-C Release 2.1. De asemenea, înseamnă că proprietarii de MacBook au flexibilitatea de a utiliza cărămizi de încărcare compatibile cu noile MacBook-uri.


Încărcătorul de 140 W are un singur port USB-C.

Imagine: Apple

Nu a fost cazul în trecut cu unele încărcătoare rapide pentru laptop USB-C, care au trebuit să nu fie specifice pentru a oferi viteze de încărcare de peste 100W (capacul anterior al specificației USB-C Power Delivery). Colegul meu Sean Hollister, de exemplu, are o stație de andocare Dell care produce 130W, dar nu va funcționa cu alte laptop-uri, deoarece anterior nu exista un standard deschis care să o susțină.

Pe lângă utilizarea standardului USB-C PD 3.1, Apple a confirmat, de asemenea, că cărămida este primul său încărcător de nitrură de galiu (GaN), ceea ce înseamnă că folosește materialul care permite companiilor să construiască încărcătoare cu putere mai mare, de dimensiuni mai mici. decât omologii lor tradiționali.

Pe lângă specificațiile cărămizii de încărcare, Apple a confirmat, de asemenea, că oricare dintre porturile Thunderbolt 4 ale noilor MacBook-uri pot fi utilizate pentru a încărca laptopurile. Pe MacBook Pro de 14 inci, aceste porturi pot fi utilizate pentru încărcare rapidă; dar încărcarea rapidă a MacBook Pro de 16 inci necesită utilizarea MagSafe 3 și a adaptorului de 140W, deoarece Thunderbolt 4 este anterior standardului USB-C PD 3.1 și depășește 100W. Încărcătoarele cu putere mai mică vor putea furniza energie MacBook-urilor, dar Apple spune că încărcarea poate fi mai lentă sau poate duce chiar la consumul de energie dacă laptopul folosește mai multă energie decât este furnizată.

În plus, Apple spune că magneții utilizați în conectorul MagSafe 3 sunt mai puternici decât generația anterioară.

Una peste alta, este o veste minunată pentru oricine intenționează să cumpere unul dintre noile MacBook-uri Apple; vor primi un încărcător rapid capabil, care poate alimenta alte dispozitive și, de asemenea, nu se limitează la utilizarea cărămizii Apple pentru a-și încărca laptopurile.