Software Tech

Noul logo Windows 8 | Laptop News

Noul logo Windows 8 | Laptop News

Ne apropiem cu paşi repezi de momentul când Windows 8 va intra oficial pe piaţă. Până atunci mai sunt câteva etape de străbătut, cum ar fi lansarea versiunii BETA de la finalul acestei luni – 29 februarie:). Din punctul meu de vedere, noul sistem de operare va crea o mică revoluţie în industria IT&C.

Se vor relansa bătăliile pe segmentul tabletelor şi se vor mai aşeza lucrurile pe piaţa smartphone-urilor, care acum este împărţită între Android şi IOS. În zona PC-urilor şi laptop-urilor situaţia este cât se poate de clară în favoarea Microsoft.

Windows 8 vine total schimbat faţă de versiunile sistemelor de operare anterioare. Am mai trăit acest moment de schimbare radicală în 2001 când s-a făcut trecerea de la Windows 98-Millenium la Windows XP. Şi istoria se repetă. Şi logo-ul a fost schimbat, dar de data aceasta a fost desenat de la zero.

Noul logo chiar îmi place pentru că este simplu, scoate în evidenţă interfaţa Metro, iar culoarea îi oferă acea “prospeţime” de care avea nevoie Windows. Să sperăm că vom simţi aceast refresh şi în device-urile noastre. S-a renunţat complet la pătrăţelele vălurite şi colorate sau la steag (depinde cum priviţi problema) şi s-a trecut la ceva cu adevarat “Windows”. Totuşi, îi lipseşte ceva?