Diverse

Nu pleca la drum niciodata fara rca!

Nu pleca la drum niciodata fara rca! martie 3, 2021
rca

Conducatorii auto trateaza adesea cu indiferenta traseele mai scurte. Recent, cineva a suferit un accident la mana dreapta si a fost operat la un deget. Cu toate acestea a decis ca nu este periculos sa isi duca fetita la scoala, la 2 kilometri distanta, iesind de pe strada laterala pe drumul judetean.

Comitem fel si fel de ilegalitati, incredintati ca este prea in scurt, sa ni se intample ceva.

Stiu consateni care au masini foarte vechi si de care se folosesc sa ajunga mai repede la o gradina de rosii si de castraveti, la farmacia din comuna, in livada, cand drumul este practicabil.

Aceste pericole pe patru roti nu au revizii, curg tablele de pe ele, sunt fara semnalizari si fara rca.

Fii in spiritul legii rutiere si asculta sfatul soferilor constiinciosi: „Nu urca la volan fara rca!

Nu stii ce se poate intampla in cei 200 de metri pe care ii parcurgi cu masina din comoditate sau pentru ca te afli in criza de timp.

Unul dintre gospodarii aceia care se duceau cu masina pe ulitele satului, catre tarlalele care incepeau mai sus de case a pierdut controlul volanului si a intrat intr-o casa de vacanta facuta de un bucurestean. Evident ca nu avea asigurare pentru masina si cum bucuresteanul nostru a vazut cine i-a produs pagubele, a sunat la politie. Lucrurile s-au complicat, fiindca masina respectiva ar fi trebuit dusa la casat demult, in plus pentru lipsa asigurarii, proprietarul ei era pasibil de o amenda uriasa.

Pierderile au fost imense pentru omul nostru. Mai intai a platiti amenda, apoi a avut de suportat reparatiile casei de vacanta.

Noroc ca bucuresteanul a fost intelegator si in loc sa ceara bani, a acceptat ca omul nostru sa ii lucreze in contul sumei respective, altfel se indatora pe 4-5 ani.

Uneori judecam simplu lucrurile: „circul pe distante foarte mici, nu are ce sa mi se intample, nu sta politia sa ma opreasca pe mine pe ulitele acestea din capatul satului.”

Dar accidentele pot avea loc oriunde, sunt iminente si consecintele lor nefaste.

In prezent,  se poate obtine fara mari eforturi rca ieftin, fara sa te deplasezi in oras, unde isi are biroul cel care face asigurarile.

Multe servicii se obtin online, eforturile clientilor fiind minime.

Este suficient sa te conectezi la internet si sa intri pe site-ul firmei Prestigeasig.ro si sa citesti informatiile accesibile.

Rca nu acopera daunele masinii personale, ci daunele pe care le provoci, cand ii acrosezi pe ceilalti participanti la trafic.

Este posibil ca daunele sa depaseasca de sute de ori veniturile tale si daca ai polita de asigurare valabila, acopera ea costurile reparatiilor.

Trebuie sa fii intelept in tot ce faci si sa te gandesti ca legile sunt facute in favoarea celor care le respecta. Iti este impus sa achiti rca, sa nu suporti singur despagubiri de zeci de mii de euro si sa nu te imbolnavesti la gandul ca vei muri dator sau ti se vor confisca bunuri ca sa acoperi datoria.

Pe site-ul firmei prezentate mai sus esti informat si cu privire la limitele despagubirilor in caz de pagube materiale si valoarea despagubirilor in cazul unor vatamari corporale grave sau si mai rau, in caz de deces.

Te simti mai putin vinovat cand ai ranit pe cineva, dar stii ca din asigurarea ta a fost platita spitalizarea si te-ai dus in vizita cu alimente la omul respectiv, sa il intrebi de sanatate.

Este dificil sa stii ca a murit un om lovit de masina ta, chiar daca el este vinovat. Polita de asigurare iti usureaza putin constiinta, stiind ca familia respectiva va fi despagubita si cel putin costurile inmormantarii sunt acoperite.

In trafic se intampla multe lucruri, de aceea rca este oligatoriu.

Pe acelasi site, la fel de usor iti poti face si alte tipuri de asigurari de care ai nevoie pe teritoriul tarii.

Sigur ne asiguram bunurile importante obtinute prin munca grea, cum ar fi casa si masina, dar uitam sa ne asiguram sanatatea si viata, care ar trebui sa fie pe primul plan.

Este asa de bine sa poti solicita informatii despre asigurari de orice tip de acasa, stiindu-te la adapost de covid!

Cu o cafea aromata in ceasca sau cu o cana de ceai, cu cei dragi in jurul tau, sa intri pe site si sa pui intrebari la care sa ti se raspunda sau la care gasesti deja raspunsurile si sa fii pe deplin multumit.

Nu poti renunta la permis in conditiile actuale in care te simti in siguranta in masina personala si nu esti obligat sa porti masca, plus ca economisesti timp!

Foloseste-te de masina, dar nu neglija asigurarea: sa fie la zi si sa fie intermediata de o firma serioasa ca in acest mod sa fii sigur ca totul va fi bine!

In familia noastra nimeni nu isi scoate masina personala din curte fara verificare tehnica si fara rca. Sunt doua masuri care consideram ca ne tin departe de accidente si nu sunt greu de indeplinit.

In prezent, omul modern este dependent de masina si ar fi foarte bine, daca ar intelege sa fie dependent si de asigurarea auto si de asigurarea de locuinta si de sanatate.

Sa fii precaut inseamna sa iei in calcul existenta raului, sa anticipezi interactiunea cu el si sa te pregatesti pentru orice eventualitate.

Rca ieftin, usor de procurat, la un click distanta iti sta la dispozitie, de aceea sa nu iti permiti sa circuli fara acest document obligatoriu in trafic! Sa nu uiti ca polita de asigurare auto este la fel de importanta ca permisul de conducere si actele masinii!