Tech Masini

Maşina electrică Volvo’s C40 Recharge

Maşina electrică Volvo’s C40 Recharge

Un aspect de admirat este că Volvo are o nouă mașină electrică, C40 Recharge. Din fericire, era motoarelor cu ardere internă se apropie de final, iar acum cei mai importanţi producători investesc din greu pentru a aduce cât mai multe EV-uri pe piață.

Bine proiectat și atractiv, Volvo este construit pe platforma EV Compact Modular Architecture (CMA), iar C40 Recharge are toate avantajele unui SUV, dar este mai mic și puţin mai sofisticat.

Când Recharge XC40 a fost verificată, s-a constatat că era construită cu aceeași arhitectură, deci avea aceeași baterie, același motor și, prin urmare, aceleași specificații ca și Polestar 2. Are un motor de ieșire de maxim 300 kW atât pe partea din față, cât și pe spate, o autonomie de 400 km (WLTP), situându-se cât mai aproape de 408 CP.

La fel ca XC40 Recharge, C40 Recharge este co-dezvoltat împreună cu Google pentru un sistem de infotainment bazat pe Android Volvo. De aceea include Asistentul Google, dar şi Google Maps.

Diferența de această dată este că XC40 Recharge și Polestar 2 arată ca mașini diferite, chiar dacă au aceeași arhitectură. Diferența dintre Recharge XC40 și Recharge C40 este că profilul s-a schimbat, având un spațiu mai mic pe spate.

Arhitectura EV este extrem de potrivită pentru partajarea între mai multe modele și mărci. Drept urmare, există posibilitatea concentrării mai mult pe inovația interioară și exterioară, cum ar fi cea a lui ION IQ5 de la Hyundai.

Inovațiile de interior ale Volvo se extind doar la diverse culori și opțiuni de decor.  Directorul tehnologic al Volvo, Henrik Green, a declarat că reîncărcarea C40 este o alternativă mai personalizată. Acest design se remarcă în comparație cu SUV-urile tradiționale și cu SUV-urile plictisitoare.

Într-adevăr, Green spune că Volvo a trebuit să privească dincolo de puternica sa bază de SUV-uri.  Când vine vorba de inovație interioară, Green admite că există mai multe lucruri de făcut la Volvo.

O arhitectură EV adevărată permite mai multă libertate. Trebuie să renunțăm lucrurile tradiționale. Arhitectura CMA este o arhitectură standardizată ce a fost dezvoltată ​​pentru arhitectura EV acum câțiva ani. În prezent se lucrează la o nouă arhitectură.  Volvo a anunțat, de asemenea, că va vinde doar vehicule electrice. Până în 2030, toate modelele cu motoare cu ardere internă vor fi eliminate treptat, inclusiv modelele hibrid.

El a mai spus că intenționează să investească în vânzări digitale, astfel încât clienții să poată comanda mașini online. Nimic din toate acestea nu este surprinzător. Exact la asta lucrează deja majoritatea producătorilor. Ceea ce Volvo nu a subliniat încă a fost că regulamentul Euro 6D a intrat în vigoare pentru a reduce emisiile de poluanți ale vehiculului.

Aceasta înseamnă că marea majoritate a producătorilor de autoturisme ar putea fi nevoită să introducă o formă de electrificare pentru a atinge aceste noi obiective.

Geely are în prezent trei mărci EV în portofoliul său de automobile, toate împărtășind efectiv aceeași tehnologie. Luaţi loc, selectaţi o treaptă de viteză și bucuraţi-vă de confortul unei singure pedale și de puterea impresionantă a motoarelor electrice duble și a tracțiunii integrale cu zero emisii de evacuare.

Cu Google Maps complet integrat în mașină și controlul vocal hands-free activat de Asistentul Google, informațiile despre trafic în timp real și redirecționarea automată vă pot permite să ajungeți la destinație fără a avea prea multe probleme.

Cu un planificator de drum încorporat, puteți fi alertat când să încărcați înainte ca puterea să scadă. De asemenea, vă recomandă când și unde să încărcați, ajutându-vă să vă bucurați de o călătorie cât mai relaxată.

Recharge XC40 este concepută pentru a începe să primească actualizări automate prin transmisie în 2021. Odată disponibilă, vă veți bucura de o mașină care va primi mereu îbunătăţiri şi care va dispune de noi actualizări.

Puteţi discuta cu Google pentru controlul mâinilor libere. Prin intermediul unei interfețe familiare, vă puteți bucura de divertisment și puteți păstra legătura cu prietenii, familia și colegii, doar prin utilizarea vocii. Există acces la aplicații de pe Google Play și dispune de un sistem de sunet premium Harmon Kardon.

În interior, veți descoperi soluții inteligente de depozitare a bagajelor, a telefoanelor, a laptopurilor etc, precum și un compartiment frontal pentru cablurile de încărcare. Creșterea utilizării materialelor durabile este doar o modalitate prin care Recharge XC40 ajută la reducerea impactului său asupra mediului. De exemplu, covoarele interioare sunt realizate în întregime din plastic reciclat.

Cu o comandă simplă, aplicația Volvo On Call vă permite să creați propriul spațiu perfect de la distanță înainte de a porni.

Cu patru camere care oferă o vizualizare 360 ° și senzorii de flanc, sistemul nostru vă poate ajuta să parcați cu încredere chiar și în spații închise.Pe timp de zi sau de noapte, tehnologia inteligentă de asistență pentru siguranță vă poate ajuta să detectați și să evitați alte vehicule, pietoni, bicicliști, chiar  și animale mari. Face acest lucru avertizând mai întâi șoferul, apoi automat, dacă șoferul nu reacționează.