Tech

NVIDIA 3D Vision 2 | Laptop News

NVIDIA 3D Vision 2 | Laptop News

NVIDIA 3D Vision 2, noua generaţie a tehnologiei 3D de la NVIDIA, vine cu o nouă pereche de ochelari ce dispun de un design nou, adaptat nevoilor împătimiţilor de jocuri. Printre noile caracteristici, se numără şi tehnologia NVIDIA 3D LightBoost, o tehnologie nouă care aduce îmbunătăţiri sesizabile experienţei 3D datorită dublării luminozităţii pentru imaginiile afişate, în comparaţie cu alte tehnologii 3D.

Noile caracteristici oferă pasionaţilor de jocuri cea mai recentă platformă 3D pentru noile jocuri ale acestei toamne, inclusiv Batman: Arkham City, LA Noire şi altele. În plus, prin intermediului ecosistemului NVIDIA 3D Vision Ready, NVIDIA oferă suport pentru cea mai largă selecţie de conţinut 3D de calitate şi monitoare compatibile.

Ochelarii 3D Vision 2 de la NVIDIA au fost construiţi special pentru pasionaţii de jocuri şi împătimiţii tehnologiei 3D. Aceştia oferă o profunzime mai mare jocului prin intermediul lentilelor cu o dimensiune cu 20% mai mare decât a celor din prima generaţie, rezultând o suprafaţă de vizualizare mai mare şi un factor mărit de blocare a luminii exterioare. În plus, ochelarii 3D Vision 2 sunt construiţi dintr-un mix de materiale uşoare pentru o purtare mai confortabilă, alături de căştile de joc.

Ochelarii, care sunt dotaţi cu tehnologia active-shutter de la NVIDIA, precum şi cu transmiţătorul IR fără fir, permit pasionaţilor de jocuri şi 3D să acceseze cea mai largă selecţie de conţinut 3D de înaltă calitate disponibilă, incluzând peste 550 de jocuri 3D full-HD 1080p, mai mult de 100 de filme 3D Blu-ray şi mii de filme 3D şi fotografii via YouTube şi 3DVisionLive.com. În plus, ochelarii 3D Vision 2 sunt compatibili cu orice conţinut şi produse 3D Vision Ready, incluzând este 70 de monitoare 3D Vision, notebook-uri şi proiectoare, aplicaţii video şi aparate foto-video.

3D LightBoost este noua tehnologie NVIDIA care oferă o imagine 3D de 2 ori mai luminoasă în comparaţie cu alte soluţii 3D existente şi o calitate îmbunătăţită a culorii. De asemenea, tehnologia măreşte luminozitatea ambientală, făcând tastatura şi mouse-ul mai vizibile şi reducând efectul de 3D ghosting.

Primul monitor desktop certificat pentru tehnologia 3D LightBoost este ASUS VG278H, un monitor LED full HD (1920×1080) de 27 inci, cu ieşire 3D HDMI 1.4, precum şi Dual-link DVI pentru jocurile 3D full HD 1080p 3D. Prin intermediul tehnologiei exclusive ASUS Trace-Free II, monitorul dispune de o rata de refresh de 120Hz şi timpi de răspuns de doar 2ms, oferind imaginii un aspect clar, ultra-neted. Noul monitor ASUS VG278H va fi disponibil împreună cu 2 perechi de ochelari 3D Vision 2 începând cu luna octombrie 2011, la un preţ aproximativ de $699 dolari.

Alte monitoare de la Acer şi BenQ, compatibile cu tehnologia 3D LightBoost, vor fi disponibile în lunile următoare. Lista notebook-urile compatibile cu tehnologia 3D LightBoost include modele Toshiba – Satellite P770/P775, Dynabook Satellite T572, Dynabook T572 şi Qosmio X770/X775 – altele fiind aşteptate în următoarele luni.

Kitul de ochelari 3D Vision 2, care include o pereche de ochelari 3D Vision 2 şi un emiţător IR wireless USB, va fi disponibil la nivel mondial începând cu luna octombrie, la preţul de 149 dolari. De asemenea, pachetul va fi disponibil şi pe magazinul online NVIDIA. Ochelarii 3D Vision 2 achiziţionaţi individual sunt disponibil la preţul de 99 dolari. Vizitaţi pagina www.nvidia.com/3dvision pentru mai multe informaţii.