Tech Hardware

Nvidia 800M – noile procesoare grafice se vor regasi in laptop-urile de gaming MSI

Nvidia 800M – noile procesoare grafice se vor regasi in laptop-urile de gaming MSI

Cele două notebook-uri de gaming au destul de multe elemente în comun, Dominator fiind în principiu un frate mai mare și mai puternic al Apache-ului, dar sunt și destule diferențe între cele două. În afară de un singur model din seria Apache, cele două laptop-uri noi de la MSI vor fi echipate cu procesoare Intel Core i7 și nici unul dintre acestea nu va rula la o frecvență mai micp de 2.7Ghz.

Procesorul grafic este însa punctul forte al notebook-urilor MSI și seria 800M de la Nvidia le asigura o performanță de vârf. Pe lângă puterea brută oferită, generatia 800M vine și cu o serie de aplicații software încorporate, acestea fiind concepute să satisfacă și pe cel mai înrăit gamer. Prima dintre acestea este Battery Boost, care reduce consumul de energie și asigură o perioadă mai lungă de functionare pentru laptop. Celelalte două sunt ShadowPlay, care permite utilizatorilor să își înregistreze cu ușurință sesiunile de joacă și Nvidia GameStream, care oferă posibilitatea de a transmite aceste sesiuni către un alt device.

Unul dintre avantajele oferite de ShadowPlay fața de alte aplicații de întregistare video (Fraps, de exemplu) este modalitatea de compresie video a înregistrării. Acesta permite realizarea unui clip video full HD cu o durată de 10, 20 de minute care să nu ocupe mai mai mult de câteva sute de MB, ceea ce reprezintă o imensa îmbunătațire fața de celelalte aplicații de acest tip.

Cât despre celelalte caracteristici ale celor două notebook-uri de gaming, asemănările se cam opresc aici. Seria GE Apache nu va fi echipată cu mai mult de 12GB de RAM, spațiul maxim de stocare va fi oferit de un singur hard disk de 1TB 7200 rpm (rotații pe minut) și atât modelul de 15.6 inci cat si cel de 17.3 inci va avea rezolutia maximă de 1920×1080.

De cealalta parte însă, un GT Dominator va putea avea până la 32GB memorie RAM iar pe lângă hard disk-ul de 1TB, acesta va mai putea fi echipat cu încă doua SSD-uri de 128GB în RAID 0. Modelul de 15.6 inci va putea rula la o rezolutie maximă de 2880×1620, însa cele de 17.3 inci vor fi limitate la 1080p.

Comform digitaltrends, un GE Apache va costa între 3900 Lei și 4500 Lei ($1200 / $1400) pe când GT Dominator-ul va porni de la prețul de 4500 Lei și va putea ajunge până la un impresionant preț de 13400 lei ($4100).