Tech

NVIDIA anunţă tehnologia care permite site-urilor să difuzeze conţinut video 3D stereoscopic

NVIDIA anunţă tehnologia care permite site-urilor să difuzeze conţinut video 3D stereoscopic

Ghidul de utilizare şi cadrul de dezvoltare a platformei Microsoft Media le permite dezvoltatorilor de conţinut să distribuie cu uşurinţă video-uri 3D prin intermediul Internetului

NVIDIA anunţă disponibilitatea tehnologiei player-ului NVIDIA 3D Vision pentru toţi dezvoltatorii de aplicaţii pentru Internet, permţându-le acestora să dezvolte cu uşurinţă site-uri destinate distribuirii de conţinut video 3D de înaltă calitate către PC-urile echipate cu tehnologia 3D Vision.

NVIDIA este prima companie care oferă un plug-in pentru video-uri 3D destinat cadrului de dezvoltare Microsoft Media Platform (MMP) versiunea 2.5 (cunoscut precedent sub denumirea Silverlight Media) cu suport pentru ochelarii activi 3D shutter. Acest plug-in se bazează pe aceeaşi tehnologie care stă la baza site-ului comunităţii NVIDIA pentru conţinut 3D, www.3DVisionLive.com. Cadrul de dezvoltare MPP Player este reprezentat de un cod de tip open-source ce permite dezvoltatorilor de aplicaţii să implementeze cu uşurinţă si rapiditate aplicaţii robuste, scalabile şi customizabile, pentru Web, bazate pe Microsoft Silverlight şi cu suport integral pentru funcţia IIS Smooth Streaming şi Microsoft PlayReady DRM.

NVIDIA lansează, de asemenea, un ghid de utilizare subliniind paşii esenţiali şi componentele necesare dezvoltatorilor pentru a integra capabilităţiile de difuzare video 3D în site-urile web. Plug-in-ul aplicaţiei de redare video 3D şi ghidul de utilizare sunt disponibile pe site-ul www.3DVisionLive.com/apps.

NVIDIA demonstrează în această săptămână capabilităţiile aplicaţiei de redare video 3D Vision şi a altor tehnologii în cadului evenimentului NAB (standul #SL2728, Hala sud), care are loc în Las Vegas Convention Center, între 11-14 aprilie, 2011.