Hardware Tech

NVIDIA GeForce GTX 580M | Laptop News

NVIDIA GeForce GTX 580M | Laptop News

NVidia lansează o nouă placă video puternică pentru portabile. Nici nu s-au potolit bine apele de la marea lansare a chipului grafic Nvidia GeForce GTX 560M, că GTX 580M este pregătit să-i ia locul. Încă odată ni s-a demonstrat că trăim în secolul vitezei şi nu prea reuşim să ţinem pasul cu tehnologia.

Primul sistem notebook care va folosi GPU-ul GeForce GTX 580M este notebook-ul Alienware M18x care oferă posibilitatea de a integra două GPU-uri GTX 580M într-un singur sistem, dublând astfel performanţa în jocuri, datorită tehnologiei NVIDIA SLI. Pe lângă acesta, sistemul Alienware M17x cu unitatea GeForce GTX 580M va fi disponibil împreună cu tehnologia NVIDIA Optimus, oferind bateriei 5 ore de autonomie pentru navigarea pe Facebook şi o performanţă de 100 de frame-uri per secundă în jocul Call of Duty: Black Ops.

GPU-urile GeForce GTX 580M sunt cele mai rapide GPU-uri, în prezent, compatibile cu standardul Microsoft DirectX 11, oferind o performanţă de teselare de şase ori mai mare decât a oricărui alt GPU pentru notebook-uri. În plus, acestea sunt şi mai eficiente datorită unui spor de 20% în raportul performanţă per watt, în comparaţie cu generaţia precedentă.

NVIDIA anunţă şi lansarea GPU-ului NVIDIA GeForce GTX 570M, care oferă un spor de performanţă de 20% în comparaţie cu produsul din generaţia precedentă.

Puterea GPU-urilor GeForce GTX oferă împătimiţilor de jocuri posibilitatea de a se bucura de jocurile preferate la rezoluţii de înaltă definiţie 1080p, alături de un set de tehnologii avansate care departajează GPU-urile GeForce de competiţie. Aceste tehnologii includ:
• Suport pentru tehnologia NVIDIA 3D Vision, tehnologia numărul #1 pentru experianţa 3D pe notebook-uri, care permite convertirea automată a peste 525 de titluri în modul 3D.
• Suport pentru aplicaţia NVIDIA 3DTV Play, pentru a conecta notebook-urile bazate pe tehnologia 3D Vision la televizoarele 3D.
• Tehnologia NVIDIA SLI, care permite alăturarea a două GPU-uri GTX pentru dublarea performanţei în jocuri.
• Tehnologia NVIDIA Optimus, care prelungeşte durata de viaţă a bateriei prin oprirea şi pornirea automată a GPU, astfel încât acesta să funcţioneze doar cand este necesar.
• Suport pentru NVIDIA PhysX, care aduce la viaţă jocurile prin folosirea fizicii.
• Suport pentru arhitectura NVIDIA CUDA, pentru aplicaţiile optimizate pentru procesarea pe GPU.
• Driverele NVIDIA Verde pentru notebook, pentru stabilitate şi sporuri frecvente de performanţă.