Tech

Nvidia la IBC 2011 | Laptop News

Nvidia la IBC 2011 | Laptop News

NVIDIA, compania care continuă să inoveze o gamă largă de tehnologii importante pentru viitorul industriillor de media şi divertisment, de la sistemele de vizualizare 3D stereoscopică până la segmentul procesării mobile, va fi prezentă în cadrul evenimentului International Broadcasters Convention (IBC), care are loc între 9 şi 13 septembrie, în Amsterdam.

Vizitatorii standului NVIDIA vor avea oportunitatea de a asista la demonstraţii cu cele mai noi soluţii în interacţiunea cu mediile vizuale prin intermediul atingerii, simularea interactivă de particle fluide pentru producţia de film, dar şi cele mai noi soluţii în editarea accelerată pe GPU – toate demonstraţiile utilizând soluţiile profesionale NVIDIA Quadro şi Tesla destinate rezolvării celor mai importante probleme întâlnite în industriilor de media şi divertisment.

Nivelul de popularitate al procesării pe GPU continuă să crească odată cu creşterea numărului de aplicaţii, adoptate în cadrul industriei, menite să accelereze cele mai complexe sarcini. Aceste aplicatii pot fi adesea rescrise pentru a beneficia de avantajul oferit de puterea masivă de procesare paralelă disponibilă pe unităţile de procesare vizuală (GPU). În cadrul IBC 2011 vor fi dmonstrate un număr de aplicaţii noi şi fluxuri de lucru de la diferite companii care colaborează cu NVIDIA, care pun în valoare importanţa procesării pe GPU în fluxuri de lucru pentru producţia video, printre care şi noi soluţii de editare video şi producţie de transmisiuni stereoscopice 3D.

În plus, peste 20 de parteneri NVIDIA prezenţi la show vor face demonstraţii de transmiuni grafice, editări, compoziţii şi efecte, producţie de video 3D stereo, soluţii de codarea şi decodarea care marchează puterea unităţilor de procesare vizuală profesională NVIDIA Quadro, bazate pe arhitectura NVIDIA Fermi.

Creşterea explozivă a surselor video şi folosirea acestora pentru comunicarea oricărui tip de informaţie atrag numeroase oportunităţi de afaceri şi provocări pentru companiile deja existente, producătoare de materiale video. De la procesul de control al securităţii şi al producţiei până la transmiterea live a producţiilor de divertisment, nevoia de acces rapid la sursele video şi analiza modificării acestor feed-uri a crescut semnificativ.

De la lansarea de acum doi ani a tehnologiei Quadro Digital Video Pipeline, NVIDIA a dezvoltat o modalitate pentru a aduce această tehnologie către alte intrări de tip SDI şi unităţi de procesare video, drept urmare va extinde posibilităţile tehnologiei Digital Video Pipeline pentru a permite compatibilitatea cu soluţii opţionale dezvoltate de producători recunoscuţi. Mai multe informaţii vor fi anunţate la evenimentul de pe 9 septembrie.