Software Tech

NVIDIA lanseaza aplicatia Tegra Zone

NVIDIA lanseaza aplicatia Tegra Zone

NVIDIA anunţă că aplicaţia Tegra Zone este acum disponibilă în Android Market, oferind o alternativă convenabilă pentru utilizatorii care caută cele mai bogate jocuri pentru super telefoanele sau tabletele care beneficiază de procesorul mobil NVIDIA Tegra 2.

Aplicaţia gratuită oferă o selecţie de jocuri optimizate pentru procesorul Tegra, dar şi recenzii profesionale de jocuri, screenshot-uri de rezoluţie înaltă, video-uri de prezentare în format HD, video-uri cu gameplay şi scene din spatele realizări jocurilor. Vânzarea şi livrarea jocurilor selectate de către utilizatori se realizeză prin intermediul Android Market-ului de la Google.

Jocurile din aplicaţia Tegra Zone sunt optimizate pentru dispozitivele care folosesc procesorul Tegra 2, şi sunt mult mai realisticie şi mai interactive. Printre titlurile selectate pentru a fi disponibile la lansare, aminitim Dungeon Defenders: First Wave Deluxe HD, primul joc, disponibil pentru platforma Android, care integrează motorul Engine 3; Samurai II: Vengeance; şi Galaxy on Fire 2 THD. O listă completă este disponibilă mai jos.

Integrat in lunile anterioare într-o varietate de super telefoane şi tablete, procesorul Tegra 2 se regăseşte într-o piaţă aflată în creştere, în mod special datorită acelor utilizatori care sunt interesaţi de o experienţă de gaming, pe dispozitivele mobile, asemănătoare consolelor. Fiind proiectat cu primul procesor dual-core pentru mobile – care oferă cea mai bogată experienţă pe Internet, cu un timp de navigare cu până la de două ori mai rapid şi cu suport integral pentru accelerarea hardware pe GPU a Adobe Flash Player, şi suport pentru multitasking. Procesorul include şi un GPU NVIDIA – care oferă o experienţă vizulă bogată şi suport pentru gaming la calitatea disponibilă pe console.

Trăsuturile aplicaţiei Tegra Zone:

Printre primele jocuri optimizate pentru procesorul Tegra, amintim:

  • Samurai II: Vengeance, dezvoltat de MADFINGER Games: Un joc de acţiune stilizat cu imagini manga şi o experienţă de joc rapidă. La fel ca şi pe consolele 3D, Samurai II: Vengeance beneficiază de puterea de procesare oferită de Tegra 2, cu o rezoluţie cu până la de 4 ori mai bogată în texture pentru personaje, o creştere a geometriei şi nivelului de realism şi reproiectarea completă a mişcărilor de doborâre a inamicului.
  • Dungeon Defenders: First Wave Deluxe HD, dezvoltat de Trendy Entertainment: Combină jocul de strategie cu jocurile de actiune de tip RPG într-un decor virtual de animaţie. Versiunea optimizată pentru Tegra include scene de iluminare dinamică şi efecte complexe de post-procesare, dar şi acelaşi număr de nivele şi hărţi disponibil pe versiunile pentru PC şi Sony PlayStation 3 (PS3). Datorită puterii de procesare grafică oferite de procesorul Tegra 2, jucătorii se pot juca în sistem multiplayer, pe pe mai multe platforme în acelaşi timp, pe dispozitive precum super telefoanele, tabletele, PC-urile şi PS3.
  • Galaxy on Fire 2 THD, dezvoltat de Fishlabs: Un joc sci-fi de aventura cu scene de acţiune spectaculoase, o poveste convingătoare şi un gameplay cu un grad ridicat de profunzime şi complexitate, disponibil pentru prima oară pe Android. Versiunea optimizată pentru procesul Tegra redă acţiunea la un frame rate optim şi include nave spaţiale cu un grad mai ridicat al calităţii texturilor.
  • Backbreaker THD, dezvoltat de Natural Motion: Oferă o experienţă intensă a fotbalului, care arată chiar mai bine şi este şi mai interactivă pe un procesor Tegra 2. Această versiune beneficiază de texturi de înaltă calitate pentru personaje, camp şi stadion dar şi mai mult conţinut redat, precum reluarea de pe tabela de scor “Jumbotron”. Căutaţi şi efectele speciale ale umbrei şi luminii dinamice, precum cea reflectată din lentilele camerelor.
  • Fruit Ninja THD, dezvoltat de Halfbrick Studios: Un joc de acţiune palpitant, în care personajul taie şi zdobeşte fructe. Versiunea optimizată pentru procesorul Tegra 2 este în mod clar cea mai bună versiune pentru cel mai bine vândut joc şi adaugă efecte şi detalii speciale, printre care şi margini mai netede pentru modelele fructelor, mai multă geometrie şi un nivel mai realist al umbrelor şi luminilor.Vendetta Online, dezvoltat de Guild Software: Un joc 3D de tip massively multiplayer online role-playing game (MMORPG) de luptă în spaţiu, care permite la mii de jucători să interacţioneze cu un univer vast din poziţia de piloţi de nave spaţiale, disponibil pentru prima oară pe un dispozitiv mobil. Versiunea optimizată pentru pocesorul Tegra este primul joc de acest fel care permite jucătorilor să joace împotriva altor jucători utilizatori de PC sau de dispozitiv mobil, în acelaşi universe.Monster Madness, dezvoltat de SouthPeak Games: Un joc de acţiune şi shooting , unde jucătorii trebuie să se lupte cu o invazie de monştrii într-un joc de 4-jucători. Acest joc beneficiază de tehnologia NVIDIA PhysX pentru efecte realistice, în cadrul jocului. Versiunea optimizată pentru procesorul Tegra este identică din punct de vedere graphic cu versiunea disponibilă pentru consolă.Hardwood Solitaire IV, dezvoltat de Silver Creek Entertainment: O reinterpetare a 10 jocuri clasice de solitare. Portată de pe versiunle de PC şi Xbox 360, versiunea optimizată pentru procesorul Tegra 2 super integrează lumini şi umbre în timp real şi adaugă texture de rezoluţie înaltă 1080p pentru feţele şi spatele cărţilor.

NVIDIA a colaborat îndeaproape cu dezvoltatorii de jocuri pentru a optimiza jocurile pentru procesorul Tegra, oferind caracteristici precum:

  • Mai mult realism: Creşterea detaliilor geometrice, texturi de rezoluţie mai mare şi shadere complexe, lumină şi umbre
  • Mai multă interactivitate: Un număr mai mare de personaje disponibile pe ecran şi mai multe instanţe de animaţie independentă
  • Mai multă provocare: Procesare avansată a inteligenţei artificiale, management-ul lumilor complexe şi a jucătorilor

Game play îmbunătăţit: Mai multe nivele care pot fi abordate şi mai multe echipamente ce pot fi folosite de către personaje.