Tech Tableta

Paddle Pro – tablet PC controlat cu privirea

Paddle Pro – tablet PC controlat cu privirea

Cei de al EviGroup au anunţat un nou tablet PC, mai precis o versiune îmbunătăţită a modelului Paddle lansat undeva în luna iunie. Noul Paddle Pro dispune de o serie de caracteristici cel puţin interesante printre care şi posibilitatea de a fi controlat cu mişcările capului şi cu privirea.

Cu atâtea tablet PC-uri noi anunţate în fiecare zi, producătorii se zbat să-şi scoată produsele în evidenţă. Iar cei de la eviGroup s-ar putea să fi reuşit acest lucru, promiţând că noul lor Paddle Pro poate fi controlat cu privirea şi cu mişcările capului.

Paddle Pro este de fapt o versiune îmbunătăţită a tablet PC-ului Paddle lansat de eviGroup în luna iunie a acestui an. Însă, deşi din punctul de vedere al design-ului seamănă cu vechea versiune, noile caracteristici îl fac mult mai interesant. Astfel, tablet PC-ul a fost dotat cu un sistem de detectare a mişcării capului, care permite controlul fără nicio atingere a ecranului. Webcam-ul detectează poziţia feţei, iar cursorul poate fi controlat cu faţa. Mai mult decât atât, pentru a da click pe un item, nu trebuie decât să-l fixezi cu privirea timp de jumătate de secundă. Nu sunt necesare calibrări sau modificări -atunci când modul Head tracking este activat, cursorul se transformă într-un cerc.

Specificaţiile tehnice şi alte detalii pentru Paddle Pro includ:

touchscreen de 10 inch;
procesor Intel Atom N450;
memorie RAM – 1 GB / 2 GB;
spaţiu de stocare – 160 GB HDD / 320 GB HDD;
sistem de operare – Windows Home Premium;
conexiuni – WiFi, 3G;
baterie care oferă o autonomie de până la 9 ore;
– se poate conecta wireless la televizor;
– port HDMI;
– accesoriu – tastatură fizică wireless;
preţ – între 990 euro şi 1500 euro;