Tech Tableta

Panasonic dezvaluie o super tableta de 20 inch cu Ivy Bridge si ecran 4K

Panasonic dezvaluie o super tableta de 20 inch cu Ivy Bridge si ecran 4K

Problema majorităţii tabetelor din ziua de astăzi este că nu au suficientă performanţă şi nici spaţiu pe ecran pentru a fi folosite în aplicaţii cu adevărat productive. Totuşi Panasonic a reuşit să atingă un nivel impresionant de performanţă şi calitate deşi jucăria nu cântăreşte nici 2.4 Kg aspect ce o face mai uşoară decât majoritatea notebook-urilor de 15.6 inch.

Deşi este doar un prototip, tableta este subţire şi uşoară în timp ce configuraţia internă nu pare să includă nici un compromis. Procesorul Intel Core i5 foloseşte arhitectură Ivy Bridge, dar ne asteptăm ca modelul de lansare să vină cu un cip Haswell.

Procesorul Core i5-3427U este un cip dual core, fabricat în tehnologie 22nm, care rulează la o frecvenţă de bază de doar 1800 MHz, dar are abilitatea de a lucra la 2600 MHz sau chiar 2800 MHz, dacă un singur nucleu este activ. Acesta este un CPU cu tehnologie HyperThreading (HT) şi ca atare va putea lucra cu 4 fire de lucru în acelaşi timp, iar memoria cache de nivel 3 are o capacitate de 3 MB.

TDP-ul (cantitatea de energie maximă disipată) este programabil şi producătorul aparatului este liber să-l limiteze la 14W sau să-l lase să consume chiar 25W atunci când rulează la 2.3 GHz. Ratingul oficial este de 17W TDP, iar iGPU-ul HD 4000 rulează la frecvenţe între 350 MHz şi 1150 MHz şi poate folosi module DDR3-1600.

Experţii hardware de la BrightSideofNews.com au reuşit să surprindă câteva fotografii cu minunata jucărie şi trebuie să spunem că ecranul este aproape cat o pagină A3, iar formatul de 15 pe 10 este de mare ajutor atunci când utilizatorul încearcă să citească o revistă sau un ziar în mărime naturală.

Tableta are şi o placă video de la Nvidia, dar modelul nu a fost încă dezvăluit. GPU-ul se ocupă de ecranul de 20” cu rezoluţie de 3840 pe 2560 pixeli în timp ce datele se află pe un SSD de 128 GB, iar sistemul beneficiază de 4 GB de memorie RAM ce poate fi extinsă până la 16 GB. Sunetul este redat prin două difuzoare stereo, iar tableta vine şi cu un WebCAM 720p, WirelessN, Bluetooth 4.0, USB 2.0 şi un cititor de carduri microSD.

Lipsa unei mufe de tip USB 3.0 ne-a surprins în mod neplăcut, dar sperăm ca versiunea comercială să conţină totuşi un asemenea port, iar copierea filmelor de calitate superioară să nu dureze zile întregi şi să ne putem bucura de panoul IPS 4K.