Tech Laptop

Panasonic Toughbook H1 Field | Laptop News

Panasonic Toughbook H1 Field | Laptop News

Dacă ar exista o bătălie între rugged tablet PC-urile apărute până acum pe piaţă, probabil că învingătorul ar fi Panasonic Toughbook H1 Field. Da, poate ar avea ceva de furcă luptând împotriva luiAlgiz 7, dar fiindcă Toughbook H1 Field este mai mare, mai puternic şi cunoaşte secretele touchscreen-ului, ar culege până la urmă laurii victoriei.

La fel ca Algiz 7, noul Toughbook al celor de la Panasonic a primit certificatul IP65 (complet protejat împotriva prafului şi rezistă fără probleme la jeturi de apă de mică presiune) şi a fost evaluat după standardul militar MIL-STD 810G (poate cădea de la aproape 2 metri fără să păţească nimic, rezistă la şocuri şi vibraţii mecanice, este protejat împotriva umidităţii, altitudinii, ploii, prafului şi nisipului, face faţă temperaturilor extreme şi şocurilor termice). De aceea are ca public ţintă în special profesioniştii ale căror medii de lucru presupun un grad mare de mobilitate, precum doctorii, inspectorii, muncitorii sau vânzătorii de pe teren. După cum declară Kyp Walls, director product management în cadrul Panasonic Computer Solutions Company, trebuie ca, pe măsură ce angajaţii devin din ce în ce mai mobili, aceştia să aibă la dispoziţie gadget-urile necesare pentru a munci cât mai eficient:

Toughbook H1 Field are un display de 10.4 inch XGA dual-touch LCD, perfect vizibil în lumina directă a soarelui, anti-glare şi anti-reflective. Poate fi utilizat atât în modul tablet PC (cu un stylus), cât şi cu tehnologia touchscreen. Specificaţiile tehnice de bază pentru acest tablet PC cuprind un procesor Intel Atom Z540 la 1.86 Ghz, 2 GB de memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare tip SSD, ceea ce promite performanţe foarte bune pentru un astfel de portabil. Alte detalii includ:

sistem de operare Windows 7 (cu posibilitatea de a trece la XP);
– două baterii hot-swappable (adică poţi schimba bateria fără să fii nevoit să opreşti tablet PC-ul înainte), fiecare oferind o autonomie de 6 ore;
greutate de 1.54 kilograme cu ambele baterii;
dimensiuni: 26.4 cm x 26.9 cm x 3.3 – 5.8 cm;
carcasă realizată din aliaj de magneziu învelit în policarbonat;
mâner pentru susţinere;
– poate lucra în temperaturi extreme, de la -20 de grade celsius până la +60 de grade celsius;
conexiuni: Wi-Fi 802.11a/b/g/n, Bluetooth v2.1 + EDR, opţional
WWAN / Gobi2000;

De asemenea, cei de la Panasonic pun la dispoziţia viitorilor utilizatori o mulţime de opţiuni pentru Toughbook H1 Field, astfel încât să se poată plia pe toate mediile profesionale mai sus menţionate:

– sistem GPS;
– cititor de coduri de bare 2D (suportă şi 1D) – probabil pentru utilizarea tablet PC-ului în hipermarketuri sau in magazinele de bricolaje;
– cameră de 2.0 megapixeli auto-focus cu bliţ dual LED;
cititor RFID – Radio-Frequency Identification – identificare prin frecvenţă radio, care presupune identificarea automată la distanţă şi stocarea datelor prin unde radio, folosind nişte etichete RFID, plasate pe diferite obiecte sau produse;
cititor de amprente pentru securitatea sporită a datelor;
– Contactless SmartCard reader / Insertable SmartCard reader;

După această lungă listă de capacităţi, vine şi vestea cea mai interesantă – preţul lui Panasonic Toughbook H1 Field va fi de 3379 de dolari (cel puţin în Statele Unite). Va fi disponibil la nivel global începând cu luna martie.