Tech

Philips anunţă colaborarea cu Accenture şi Google Glass pentru îmbunătăţirea procedurilor medicale şi a intervenţiilor de urgenţă

Philips anunţă colaborarea cu Accenture şi Google Glass pentru îmbunătăţirea procedurilor medicale şi a intervenţiilor de urgenţă

Ochelarii de la Google se conectează la sistemul Philips IntelliVue Solutions, transmiţând doctorului prin intermediul Google Glass datele pacientului, precum şi istoricul său medical. Astfel, este facilitat accesul medicului la informaţii clinice importante, fără ca acestuia să-i fie perturbată atenţia şi fiind apt să continue intervenţia.

Demonstraţia noului concept de informare medicală ce foloseşte Philips IntelliVue şi Google Glass dovedeşte cum personalul specializat care îl utilizează se poate concentra pe nevoile pacientului în timpul operaţiei chirurgicale, având în faţă toate datele acestuia. De asemenea, medicul poate supraveghea semnele vitale ale pacientului de la distanţă sau poate solicita asistenţa medicilor din alte săli.

Cercetătorii de la Philips au creat laboratorul Digital Accelerator, o platformă inovatoare, ce reuneşte echipe multidisciplinare din Olanda şi India cărora li s-au alăturat şi specialiştii de la laboratoarele Accenture Technology. Scopul platformei este acela de a descoperi multiplele utilizări ale ochelarilor Google şi beneficiile pe care le au în eficientizarea funcţionării blocului operator. Scopul acestui proiect a fost să demonstreze că Philips IntelliVue Solutions şi Google Glass pot îmbunătăţi performanţa medicală, pentru ca apoi să continue explorarea altor oportunităţi de a integra cele două tehnologii în depistarea şi tratarea diferitelor afecţiuni medicale.

În afară de a utiliza dispozitive portabile fără a te folosi de mâini ca să le manevrezi, cercetările Google Glass IntelliVue Solutions au arătat că pentru un diagnostician este foarte important să aibă acces la informaţiile personale ale pacientului în timp util. Cercetările viitoare este posibil să descopere modalitatea de a-i păstra pe doctori conectaţi la evoluţia stării de sănătate a pacientului în timp real şi după ce aceştia părăsesc sala de operaţie.

Astfel, cercetările se vor putea extinde şi în alte sectoare precum:

Laboratorul Philips Digital Accelerator subliniază promisiunea Philips de a dezvolta soluţii inovator care să îmbunătăţească starea şi recuperarea pacienţilor, care să ofere mai multă expertiză şi care să largească accesul la tratament şi îngrijire medicală. Astăzi, Philips oferă un portofoliu extins de soluţii pentru monitorizarea pacienţilor, de la monitoare portabile şi până la instrumente de imagistică şi aplicaţii mobile care oferă acces la informaţiile pacientului. Anual, mai mult de 190 de milioane de pacienţi sunt supravegheaţi de sistemele de monitorizare Philips.