Tech

Posibile motive pentru care ecosistemul Facebook a căzut la doar o zi după interviul denunțătorilor

Posibile motive pentru care ecosistemul Facebook a căzut la doar o zi după interviul denunțătorilor octombrie 5, 2021
Insta-facebook-wapp-
487 / 5000

Rezultatele traducerii

Ecosistemul Facebook nu mai funcționează și se vorbește despre aplicația principală, Messenger, Instagram, WhatsApp și Oculus, pe care Facebook le-a cumpărat sau le-a creat direct. În urmă cu aproximativ 4 ore, milioane de utilizatori din întreaga lume au început să raporteze întreruperi pe toate platformele Facebook și, ca de obicei, mulți au mers pe Twitter pentru a-și împărtăși experiențele. Experții spun acum că aceasta ar putea fi cea mai gravă întrerupere a Facebook din 2008 și nici măcar nu avem în vedere că aceasta pare a fi a treia doar în acest an.

Acest lucru se întâmplă la doar o zi după ce denunțătorul și fostul om din staff Frances Haugen a spus pe 3 octombrie 2021 că ea este de fapt cea care a depus plângeri în mod anonim la forțele de ordine federale împotriva Facebook și a decis să-și rupă tăcerea. Ea a scos documente atât pe Wall Street Journal, cât și pe Congresul Statelor Unite. De asemenea, i se solicită să depună mărturie că directorii Facebook știau tot timpul despre pericolele tinerilor de pe Instagram și au acordat puțină atenție acestuia. Ea a continuat spunând că algoritmul companiei este într-adevăr conceput pentru a răspândi dezinformarea.

Marea întrebare din mintea tuturor este când vom ști exact ce s-a întâmplat. Vedeți ca o companie care colectează date de la public, acestea sunt obligate să ne informeze, dar dacă ar fi transparente cu privire la aceasta este o întrebare pentru o altă zi. Facebook a fost acuzat de lipsă de transparență în trecut și a fost acuzat că nu a raportat la timp autorităților încălcări.

Nu ne așteptăm să știm ce ar face ca toate aplicațiile să cadă în același timp. Dar o mare teorie ar fi că, pe măsură ce Facebook încearcă din ce în ce mai mult să îmbine serviciile de bază precum chat-urile pe platformele sale, fiecare platformă ar fi din ce în ce mai dependentă de cealaltă și, ca atare, ar necesita un fel de infrastructură partajată pentru o strângere de mână bună între platforme. Acest lucru înseamnă că, dacă acea infrastructură fragilă se prăbușește, totul se rezolvă și este o problemă. Am raportat recent că o actualizare a anunțului de anul trecut de Facebook de sincronizare între chat-urile Facebook Messenger și chat-urile Instagram va oferi utilizatorilor pârghia de a iniția chat-urile de grup, având în același timp posibilitatea de a adăuga contacte Instagram și Messenger. Un scenariu de chat de grup sincronizat ar necesita, de asemenea, o infrastructură de partajare pentru a gestiona acel proces complex pentru un flux continuu.

Ar putea fi, de asemenea, o încălcare a securității. Totuși, cred că vor încerca din greu să nu facă acest lucru, dacă ar fi cazul. Poate un atac DDoS. Poate un atac al notorilor hackeri ruși, chinezi sau nord-coreeni. Aceasta ar putea fi foarte mult problema, deoarece utilizatorii raportează că servicii precum Gmail de la Google, Snapchat și chiar unele porțiuni de Twitter se confruntă cu ușoare întreruperi. Dacă acesta este cazul, atunci guvernul Statelor Unite ar putea să intervină și eventual să riposteze. Vă amintiți când hackerii nord-coreeni au atacat Sony Pictures în timpul administrației Obama în noiembrie 2014 și guvernul SUA a ripostat ulterior provocând un fel de întrerupere a curentului electric? Ei bine, asta s-ar putea întâmpla din nou din cauza amplorii acestei întreruperi. Dar asta este cauza unui hack.

Ce zici de faptul că este doar o problemă de conectivitate. Acest lucru este mai puțin probabil, deși Facebook are o rețea bine conectată de centre de date care pot îndeplini alte funcții în cazul în care una nu funcționează. De asemenea, nu este fezabil ca toate centrele de date majore să coboare în același timp. Conectivitatea la centrul de date nu poate coborî în toate cele șapte locații.

Ei bine, s-ar putea ca Facebook să încerce să devieze atenția de la interviul de 60 de minute, făcând rundele, invocând toate aceste lucruri mari despre ele.

Cred că nu vom ști în acest moment, dar știți cum este, în cele din urmă vom ști. Nu poate sta ascuns prea mult timp.