Tech

Preview: Dell Precision M4400 | Laptop News

Preview: Dell Precision M4400 | Laptop News

În urmă cu ceva vreme, în redacţia laptopnews.ro a poposit un laptop dintr-o generaţie mai veche, dar cu o configuraţie destul de bună – Dell Precision M4400. Acest model poate fi considerat un “mobile workstation” de 15.4 inch (rezoluţie 1440 × 900) dedicat inginerilor şi designerilor. Modelul testat de noi ascunde sub carcasă un procesor Core 2 Duo T9400 la 2.53Ghz, placă video nVidia Quadro FX 770M cu 512MB, HDD de 160GB şi 2 GB memorie RAM DDR2.

Se aseamănă foarte mult cu Dell Latitude E6500, capacul fiind cel care face diferenţa. La M4400, capacul are un design vălurit, oferindu-i un plus de robusteţe şi rezistenţă. Legat de conectivitate şi porturi, Dell Precision M4400 este bine echipat:
– Partea stângă: Kensington, 2 x USB 2.0/eSATA, VGA-out, ExpressCard, Card Reader SD;
– Partea din spate: (Modem), LAN, Display Port, conector de alimentare;
– Partea dreaptă: PCMCIA, DVD, SmartCard, Firewire, porturi audio, 2 x USB 2.0.

La toate acestea putem adăuga şi porturile de extensie şi conectivitate găsite pe dock station-ul din pachet. Însă nu toate modelele vin cu un astfel de dispozitiv periferic în pachet.

M4400 se bucură de o tastatură ergonomică, silenţioasă şi cu tastele bine delimitate şi plăcute la atingere. Ne-a mirat faptul că Dell a implementat un sistem de trackpoint asemănător cu cel folosit de Lenovo, pe lângă touchpad-ul clasic.

L-am utilizat atât pe partea de multimedia şi gaming, dar şi pe partea de office. A rulat chiar şi jocuri de ultimă generaţie, dar la setări medii sau minime. Fiind un produs dintr-o generaţie mai veche, Dell Precision M4400 vine echipat cu sistemul de operare Windows Vista pe 32 biţi. Ne-a surprins faptul că temperaturile n-au sărit de 45 de grade (placa video a ajuns până la 51 de grade), cu toate că a fost pus la treabă vreme îndelungată cu jocuri şi aplicaţii multimedia. Nici la autonomie nu stă chiar rău, bateria de 9 celule asigurând o autonomie confortabilă de 2-3 ore, în funcţie şi de modul de utilizare, configuraţie şi setări.