Tech Laptop

Preview: Lenovo G560A | Laptop News

Preview: Lenovo G560A | Laptop News

Laptop-urile Lenovo sunt împărţite în 3 categorii mari: IdeaPad, ThinkPad şi Essential. În categoria IdeaPad intră netbook-urile cu diagonala de 10-12 inch. Sunt subţiri, elegante şi dedicate celor ce doresc portabilitate şi stil. În categoria ThinkPad intră laptop-urile de business. Acestea pot fi laptop-uri sau tablet PC-uri, pot avea ecranul tactil şi oferă o putere mai mare de calcul. De asemenea, au un nivel mai ridicat de securitate şi protecţie a datelor.

În zona Essential se găsesc laptop-urile performante, cu un design plăcut, special create pentru multimedia şi chiar games. Din această serie face parte şi Lenovo G560A, un laptop pe care am pus ochii în urmă cu ceva vreme şi pe care l-am analizat atât cât s-a putut. Să sperăm că voi avea ocazia să-i fac şi un review complet pe viitor.

Este modelul care îmi place cel mai mult de la Lenovo. Are un design atrăgător, colţurile sunt rotunjite cu un finisaj special. Tastatura este ergonomică, tastele sunt bine delimitate, touchpad-ul este clasic şi, ca un plus, are şi tastatură numerică.

Imaginea este redată de o placă video dedicată, NVIDIA GeForce 310M cu 256 sau 512 MB RAM, pe un display de 15.6 inch, care are o rezoluţie de 1366 x 768 şi tehnologia LED backlight. Acest ecran vă permite să urmăriţi filmele preferate într-un format HD, dar şi să vă distraţi rulând jocurile favorite.

Aşa cum este şi normal, procesorul face parte din gama Intel Core 2010 şi este un i3-330M ce rulează la o frecvenţă de 2.13 GHz. Poate avea 3 sau 4 GB memorie RAM DDR3 şi un HDD de 320 GB cu 5400 rpm, suficient pentru a vă stoca muzica, filmele sau jocurile preferate. La o primă analiză exterioară am observat că G560A dispune de: 3 x USB, 1 x VGA, 1 x External SATA, 1 x RJ45, 1 x DC-in şi mufele pentru căşti/boxe şi microfon. Ne-a surprins faptul că bateria de 6 celule asigură o autonomie de până la 4 ore.

Cam atât am avut de spus la prima vedere. Îl aşteptăm şi în redacţia Laptop News pentru mai multe teste şi o analiză în detaliu.