Tech Laptop

Prime Note Cresion NA Yu-Pon

Prime Note Cresion NA Yu-Pon

Poate că are el un nume mai ciudăţel, dar Prime Note Cresion NA Yu-Pon este un mini laptop japonez, ediţie limitată, realizat printr-o colaborare dintre compania producătoare de portabile DosPara

Poate că are el un nume mai ciudăţel, dar Prime Note Cresion NA Yu-Pon este un mini laptop japonez, ediţie limitată, realizat printr-o colaborare dintre compania producătoare de portabile DosPara şi o companie de animaţie pentru jocuri, Nitro+. Iar ceea ce îl face cu adevărat special este onoarea de a fi primul netbook cu Blu-Ray integrat.

Numele modelului, Yu-Pon, vine de la un joc omonim, dezvoltat de compania Nitro+. Eu personal nu am auzit niciodată de el, dar probabil că este destul de popular în Japonia, suficient cât să justifice lansarea unei ediţii speciale. Din punctul de vedere al specificaţiilor tehnice, Prime Note Cresion NA Yu-Pon nu stă rău. Funcţionează pe baza unui procesor dual core Intel Atom 330 la 1.6 GHz şi al unei plăci nVIDIA ION. Are un display de 12.1 inch cu o rezoluţie de 1366 x 768 pixeli, 2 GB memorie RAM, un spaţiu de stocare de 320 GB (HDD), conexiune 802.11b/g/n Wi-Fi şi port HDMI (pe lângă cele 3 porturi USB 2.0 şi D-Sub).

Cireaşa de pe tort este unitatea Blu-Ray integrată, neobişnuită pentru netbook-uri (de altfel, este primul mini laptop cu Blu-Ray integrat de până acum). Modelul Yu-Pon al celor de la DosPara funcţionează cu sistemul de operare Windows 7 Home Premium şi va fi lansat luna aceasta în Japonia pentru un preţ echivalent cu 783 de dolari americani. Nu se ştie dacă va ajunge şi pe piaţa internaţională. Măsoară 30.5 cm × 22.5 cm x 3.75 cm şi cântăreşte 1.92 kg cu tot cu baterie.