Tableta Tech

Primele fotografii cu o tableta NOKIA cu Windows 8

Primele fotografii cu o tableta NOKIA cu Windows 8

Microsoft Windows 8 este o alegere logică pentru NOKIA având în vedere faptul că cele două companii au un parteneriat oficial, dar platforma care motorizează gadget-ul este încă necunoscută. Mulți entuziaști vorbesc despre SoC-ul (system-on-chip) Qualcomm SnapDragon 800 pentru că aceasta este cel mai puternic SoC mobil de pe piață. O tabletă motorizată de un asemenea procesor, cu siguranță, va face o impresie bună.

Pe de altă parte, alegerea unui procesor AMD Temash sau un cip Atom, de la Intel, ar asigura compatibilitatea perfectă cu toate aplicațiile disponibile pentru Windows 8. O asemenea strategie ar putea fi o mișcare evidentă, luând în considerare parteneriatul cu Microsoft. Totuși, a alege un procesor Atom ar însemna a alege o arhitectură învechită, care va fi și mai învechită odată ce Intel va lansa Bay Trail, în august 2013. Atom-ul din ziua de astăzi este semnificativ mai puțin capabil decât arhitectura AMD Jaguar și numai influența puternică, pe care Intel o are asupra pieței IT, ar putea convinge NOKIA să facă o asemenea alegere.

Sunt multe zvonuri care vorbesc despre un aparat cu preț accesibil care va folosi un SoC Tegra 3, dar probabilitatea este mică, având în vedere că cipul Nvidia nu are un modem integrat. Cum, pentru NOKIA, comunicarea și conectivitatea sunt elemente foarte importante, lipsa unul modem integrat nu pare să fie o opțiune. După toate acestea, am fost destul de norocoși încât să punem mâna pe primele fotografii cu ceea ce pare să fie un prototip de tabletă NOKIA. Pozele au fost publicate prima dată pe forumul de la Windows Phone Central.

Fotografiile nu ne pot confirma decât că avem de-a face cu o tabletă Windows 8. De asemenea, putem estima că ecranul are o diagonală cam de 10 inch, dar nu avem o confirmare oficială cu privire la acest aspect. În concluzie, se pare că NOKIA se pregătește să intre pe piața tabletelor și asta însemnă că vom avea parte de o competiție și mai strânsă care, în schimb, va duce la avantaje pentru consumator.