Tech

Programul Windows 8 Developer prezentat de Nvidia

Programul Windows 8 Developer prezentat de Nvidia

Toate cele patru game de procesoare NVIDIA vor fi compatibile cu Windows 8. Viitoarea generaţie de procesoare NVIDIA, Tegra quad-core, denumită generic Project Kal-El, reprezintă un cip bazat pe arhitectura ARM care va fi disponibil în cadrul următoarei generaţii de tablet PC-uri şi notebook-uri ultraportabile. NVIDIA va oferi suport pentru sistemul de operare Windows 8 şi pe sistemele bazate pe arhitectura x86 prin seria de unităţi de procesare vizuală(GPU) GeForce, care oferă cea mai bună experienţă de gaming; prin seria de GPU-uri Quadro, o soluţie de procesare vizuală de vârf destinată atât producătorilor de film, cât utilizatorilor de staţii de lucru; şi GPU-urile Tesla, care oferă o performanţă impresionanţă în cercetarea ştiinţifică, centrele de date şi procesarea de înaltă performanţă.

Cu o experienţă de peste 15 ani în suportul oferit pentru Microsoft Corp. şi al sistemului de operare Windows, NVIDIA a creat instrumente robuste, mostre şi SDK-uri proiectate special pentru asistarea programatorilor în dezvoltarea aplicaţiilor cheie pentru Windows. Programul Windows 8 Developer va susţine dezvoltatorii cu resurse software proiectate să funcţioneze pe sisteme ARM şi x86, alături de accesul la cele mai recente stiri, programe de training-uri şi educare.

Tim Sweeney, fondatorul Epic Games, declară, “De peste 10 ani, Epic şi NVIDIA au colaborat pentru a se asigura că Unreal Engine beneficiază de cele mai noi tehnologii GPU. De la uluitoarele efecte DirectX 11 şi PhysX din demo-ul Epic’s Samaritan, la minunata experienţă 3D din Bulletstorm, inginerii noştri s-au bucurat întotdeauna de colaborarea cu NVIDIA. Suportul oferit de NVIDIA pentru dezvoltatori reprezintă cel mai bun exemplu pentru constructorii de cipuri. Suntem încântaţi de anunţarea programului destinat programatorilor şi suntem nerăbdători să continuăm parteneriatul pentru dezvoltarea celor mai bune jocuri.”

Dezvoltatorii se pot înregistra pentru programul NVIDIA Windows 8 Developer accesând pagina http://developer.nvidia.com/windows-8 sau pot vizita standul NVIDIA de la conferinţa Microsoft BUILD din Anaheim, Calif. Participanţii la conferinţa BUILD sunt invitaţi să viziteze standul NVIDIA, unde vor putea vedea demo-uri DirectX, DirectCompute, Parallel Computing şi resurse HTML5.