Tech

Proiectul Tech School a ajuns la etapa Cool School

Proiectul Tech School a ajuns la etapa Cool School

În vara acestui an, UPC România în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării din Româniaa au initiat proiectul Tech School, laboratorul unde copiii şi tinerii pot construi viitorul. Şi de atunci am tot urmărit ideile prezentate de tineri! Pot spune că încă mai avem o speranţă când vorbim de generaţiile care vin din urmă. Am fost plăcut impresionat de câteva idei chiar îndrăzneţe şi care cred că ar putea fi sprijinite şi puse în practică.

Prin intermediul proiectului Tech School, UPC îi sprijină pe tinerii dornici să înveţe prin aplicare şi îi inspiră să îşi dezvolte noi aptitudini. Pe 15 noiembrie, proiectul trece la nivelul următor – Cool School. Evenimentul a fost gândit ca un incubator de soluţii în care participanţii primesc provocarea de a aplica imediat cunoştinţele pe care le acumulează într-o zi. Totodată, Cool School le oferă ocazia tinerilor înscrişi în program să îşi întâlnească mentorii.

20 de tineri care au înscris proiecte pe platforma Tech School au luat parte la experienţa Cool School. În cadrul evenimentului ei au aflat cum se transformă cele mai noi şi performante limbaje de programare web pentru sisteme mobile, într-un workshop prezentat de Victor Manz, profesor la Colegiul Tudor Vianu. Totodată, participanţii au experimentat mişcări complexe, similare inteligenţei artificiale, în demonstraţii de fotbal robotic realizate de echipa inventeaza.ro. Nu au lipsit nici cursele de roboţi linefollower, duelurile robotice și cocktailurile create de un braț robotic, realizate de Alin Jderu și Viorel Spînu – Robofun.ro.

Programul educaţional Tech School dezvoltă aptitudinile în aria tehnologiei pentru tinerii cu vârste cuprinse între 11 şi 19 ani. Prin metode alternative de învăţare, Tech School îi determină în acelaşi timp să se întoarcă şi la ştiinţele exacte, necesare pentru crearea de noi tehnologii inovatoare.

Pe platforma www.techschool.ro, peste 200.000 de tineri au dialogat şi au accesat până în prezent resurse online din toate cele trei domenii de viitor abordate de Tech School: programare web, robotică şi astronomie. În 4 luni de la momentul lansării, Tech School a strâns deja în jurul său o comunitate de peste 3.000 de utilizatori activi. Aceasta este formată din tineri care au înscris proiecte, dar şi din vizitatori interesaţi de tehnologie şi noutăţile din domeniu, ideile de pe platformă şi tutorialele realizate de mentorii Tech School.

Programul şi concursul de idei continuă pe platforma www.techschool.ro, iar în 2013 vor fi desemnate cele 3 proiecte câştigătoare. Acestea vor fi transformate în prototipuri cu sprijinul UPC România, iar premiul special Tech School constă într-un loc în tabăra de vară NASA.