Tech Securitate

Recenzie Avast

Recenzie Avast

Avast este, fără îndoială, unul dintre cei mai populari furnizori de antivirus din lume, compania având 435 milioane de utilizatori activi lunar. Anul trecut, a fost al doilea cel mai mare furnizor de antivirus Windows.

Dar, spre deosebire de multe pachete antivirus, Avast vine cu o opțiune gratuită: Avast Free Antivirus.

Iar software-ul este foarte simplu de configurat și utilizat.

Evaluare: 4,0 ★★★★

Preț: de la 34,99 USD / an, pentru un dispozitiv

Versiune gratuită: Da

Platforme: Windows, Mac, Linux, Android, iOS

Caracteristici Avast Antivirus

Pro

Nu se plăteşte nimic pentru a fi folosită

Vine cu o mulțime de funcții utile

Este foarte ușor de descărcat şi de navigat

Contra

Cost suplimentar pentru mai multe de funcții 

Funcții Avast Free Antivirus

Versiunea gratuită Avast vine cu toate funcțiile și caracteristicile de bază ce se pot asocia cu software-ul antivirus. Se poate obține un nivel bun de protecție fără a fi necesar un cost suplimentar. Și, pe lângă toate caracteristicile obișnuite, oferta gratuită Avast vine, de asemenea, cu câteva elemente foarte utile, care fac această opțiune și mai tentantă.

In acest articol vor fi prezentate toate pentru a putea decide dacă versiunea gratuită este opțiunea potrivită pentru dvs.

Scanări de viruși

Să începem cu elementele de bază. Scanările antivirus Avast sunt rapide și ușor de realizat. Și nu numai că semnalează orice problemă de pe computerul dvs., dar şi permit, de asemenea, remedierea oricărei probleme printr-un simplu clic pe un buton.

Scanarea antivirus realizează 3 lucruri:

Actualizează definițiile virusului pentru a fi siguri că nu se pierde noile amenințări

Scanează viruși și programe malware

Caută probleme avansate

În timp ce Mac-ul a trecut de scanarea malware-ului fără probleme, a semnalat trei probleme avansate. Acestea reprezentau o vulnerabilitate față de site-uri web false, securitate la rețeaua Wi-Fi și două foldere care erau vulnerabile la ransomware-ul avansat. Cu toate acestea, pentru a putea remedia aceste probleme avansate, este necesar a ieşi din planul Premium înainte ca Avast să le rezolve în locul dvs.

Pentru mai multe probleme de bază, tot ceea ce trebuie făcut este ap1sarea butonului Rezolvă acum și Avast o va remedia imediat.

Protecție împotriva malware-ului

Din nou, aceasta nu este o caracteristică revoluționară pentru software-ul antivirus. Iar pentru protecția împotriva malware-ului, Avast vine cu:

Protecție în timp real, care rulează silențios în fundal pentru a bloca amenințările, deoarece acestea apar într-un mod discret, dar eficient.

Detectarea completă a programelor malware care împiedică partajarea fișierelor infectate cu alți utilizatori.

Scanări aprofundate ale întregului computer sau dispozitiv conceput pentru a elimina malware ascuns.

Unitățile amovibile scanează pentru a verifica unitățile externe, cum ar fi CD-uri, DVD-uri, stick-uri USB etc.

Scanări personalizate pe anumite fișiere sau foldere pentru scanări mai rapide și direcționate.

Scanări programate, astfel încât să poată verifica malware-ul în timp ce sunteți departe de birou.

Rapoarte de securitate care pot oferi actualizări personalizate la fiecare 30 de zile.

Actualizări de securitate în timp real și funcții noi care sunt actualizate automat.

Compatibilitate pe diferite platforme

Faptul că Avast este disponibil pe toate platformele majore este un plus important. Se poate folosi pe Windows, MacOS, iOS, Linux și Android. Și, pentru a simplifica lucrurile, site-ul poate spune ce platformă se utilizează și adaptează toate rezultatele pe site, pentru a fi siguri că se primesc cele mai relevante informații pentru dvs.

Prin testarea software-ul pe Mac și, de îndată ce software-ul a fost descărcat, fiecare pagină vizitată ​​pe site-ul web Avast a fost redirecționată automat către versiunea Mac. Așa că s-au putut vizualiza toate informațiile specifice tipului de calculator și de sistem de operare deţinute.

Oferta gratuită Avast poate scana întreaga rețea Wi-Fi și toate dispozitivele conectate la aceasta pentru a găsi eventuale vulnerabilități. Acest lucru funcționează pentru a preveni hackerii de furtul de date personale prin rețeaua dvs. Wi-Fi.

Securitate e-mail

Avast oferă, de asemenea, un nivel decent de securitate a e-mailurilor cu versiunea gratuită. Poate avertiza cu privire la orice site-uri web nesigure, blochează descărcările suspecte, previne atașamentele de e-mail periculoase și oprește urmărirea web intruzivă. Este o caracteristică foarte utilă, care elimină o mulțime de potențiale amenințări.

Alerte de securitate Wi-Fi în timp real

Deși versiunea gratuită oferă protecție Wi-Fi, planul Premium face un pas mai departe și avertizează în timp real cu privire la eventualele amenințări la adresa rețelei. Aceasta înseamnă că se primesc alerte de îndată ce cineva se alătură rețelei dvs. Wi-Fi.

Deci, dacă există un vecin enervant care încetinește în mod regulat viteza Wi-Fi până la accesarea cu crawlere prin streaming de videoclipuri în rețeaua dvs. este indicat a trece la planul premium.

Scutul Ransomware

O altă caracteristică foarte importantă inclusă în planul Premium este un scut ransomware. Aceasta poate proteja atât fișierele, cât și fotografiile de atacurile ransomware. Cu alte cuvinte, nimeni nu va putea modifica sau cripta documentele dvs. fără a avea permisiunea dvs.

 

Google-Workspace
Postarea Anterioara

Lucidchart
Postarea Urmatoare