Drone Tech

Recenzie DJI FPV Combo

Recenzie DJI FPV Combo aprilie 28, 2021
DJI-FPV-Combo-1

DJI FPV este o dronă care oferă o experienţă de neuitat, permiţând utilizatorului să se bucure de imaginile aeriene.

Pro

Un uimitor 4K / 60fps

FPV de înaltă calitate

Rapid și distractiv

Contra

Durata de viață a bateriei de zbor este limitată    Fără montare pe telefon

Pentru observatorul obișnuit, DJI pare să conducă lumea dronelor, făcând parte dintre cele mai bune drone pentru fiecare tip de pilot. Dar există o nișă şi anume pilotarea prin ochelari de vedere First Person (FPV). Când a sosit DJI, cu seria Phantom, părea să aducă ușurința în utilizarea asociată cu aplicațiile de pe telefon pe piața dronelor.

Cealaltă parte a acestei diviziuni s-a bucurat de schimbarea regulată a cadrelor, motoarelor, elicelor și a altor componente. De asemenea, au înțeles că videoclipul analogic oferă cea mai mică latență, iar videoclipul partajabil fără crackle poate fi ușor capturat cu un GoPro.

DJI nu a fost însă complet amânat; în 2017 a produs ochelari de protecție pe baza sistemului lor Ocusync, care a produs imagini de tip IMAX și, la viteza Mavic-ului cu care a fost asociat, latența nu a fost o problemă.

În 2019, DJI a produs o pereche de ochelari și camere de luat vederi HD pentru comunitatea de curse auto-construite. De fapt, în realitate, comunitatea de curse a declarat că doreşte să se împartă în cei care s-au obişnuit cu mărcile consacrate de ochelari de protecție FPV, cum ar fi FatSharks, și cei care își permiteau sistemul DJI Digital FPV.

lucru care este evident de la început este că DJI se menține la capătul superior al pieței FPV; ochelarii și camera foto similare cu sistemul lor de latență redusă de ultimă generație sunt alăturați unui nou controler. Noua dronă este vândută sub numele de DJI FPV Combo care oferă atât căștile, controlerul standard, cât și drona, la un preț recomandat de 5.300 RON.

Drona arată cu siguranță ca o dronă FPV, cu elice rigide tri-lame care proiectează suficient de departe înainte încât să reducă greutatea oricărei coliziuni frontale și un cadru foarte ferm echipat cu iluminare LED multicoloră rece.

Cu toate acestea, o inspecție mai atentă relevă o anumită divergență față de dispozitivul tipic auto-construit; există o serie de senzori de coliziune: doi orientați înainte, doi orientați în jos și doi senzori de altitudine în infraroșu. Împreună cu obiectivul principal al camerei care poate înregistra la 4K / 60fps sau 1080p / 120fps, nu există nicio îndoială că designerul a dorit să dea impresia unui extraterestru insectoid.

Marea majoritate a modelelor de quad-uri DIY sunt pentru curse și acrobație, stiluri de zbor care consumă rapid bateriile, de unde soluția obișnuită a curelelor cu velcro și o mufă simplă, dar fiabilă.  Pentru care se află pentru prima dată în lumea FPV, DJI pare să fi optat pentru o abordare care este suficient de similară cu construcția DIY pentru a fi familiarizați.

În pachet cu DJI Goggles, drona și telecomanda se află, de asemenea, un încărcător și baterii pentru dronă: 6S, 22V, 2000mAh și ochelari: 2S, 9V, 1800Ah. Telecomanda are propriul dispozitiv încorporat. Încărcătorul poate gestiona o singură baterie 6S la un moment dat, deși există două USB-A care se leagă de prizele de încărcare USB-C pentru bateria de ochelari și controler.

Niciunul nu trebuie utilizat în timpul încărcării. Bateria ochelarilor de protecție se conectează apoi la ochelarii înșiși prin intermediul aceluiași conector USB-C la capăt, dar o priză diferită.  Motion Controller, un supliment opțional, vă permite controlarea dronei cu un joystick detașat. Principiul este de a zbura către un punct de pe ecranul FPV  la o viteză determinată de accelerator.

DJ-Motion-Controller

Caracteristici

De fapt, bateria DJI 6S durează peste 15 minute de zbor. La fel ca o mașină electrică, deoarece se poate obține toată puterea instantaneu, bateria se poate descărca destul de repede. Pentru acest aspect există modurile DJI: trecerea la „N” chiar dacă te-ai obișnuit cu „S” nu este uneori cea mai proastă idee.

DJI FPV camera

Calitatea camerei de pilotare nu a fost cu adevărat principala preocupare pentru piloții DIY FPV, dar aici obiectivul principal de câmp de vedere de 150˚ servește, de asemenea, pentru a captura imaginile înregistrate pe cardul MicroSD A2 de pe bord. În plus, se poate opta pentru H.265, astfel încât să se folosească doar puțin peste un GB pe minut.

Caracteristici tehnice

Dimensiuni: 255×312×127 mm (cu elice) 178×232×127 mm (cu elice)

Greutate maxima de decolare: 250g – 2kg

Distanta zbor: peste 4000m

Tip drone: Drone si minidrone

Numar elice: 4

GPS: Da

Altitudine maxima: 6000m

Greutate (cu acumulator): 795g

Rezistenta maxima la vant: 39-49 kph (25-31 mph)

Viteza maxima (orizontal): 140 kph M mode: 39 m/s S mode: 27 m/s N mode: 15 m/s

Viteza maxima (urcare)

Senzori coliziune

Pozitionare senzori (corp drona): Jos, Fata

Mediu de operare

Suprafete clare, fara reflexii, cu iluminare adecvata (>15 lux)

Telecomanda

Display integrat: Nu

Frecventa operare: 2.4 GHz, 5.8 GHz

Distanta maxima de operare telecomanda: 6km

Camera

Suport-inregistrare

microSD, max. 256GB UHS-I Speed Grade 3

Distanta focala: 14.66mm (echivalent 35mm)

Distanta minima de focalizare: 0.6m

Rezolutie video: 4K

Diafragma: F2.8

Valoare ISO: 100-12800

Camera integrata: Da

Format video: MP4/MOV (H.264/MPEG-4 AVC, H.265/HEVC)

Format foto: JPEG

Rezolutie: 12 MP

Unghi de cuprindere: 150 grade

Numar axe: 2

Viteza unghiulara: ±0.01° (N mode)

Baterie: Li-Polymer

Capacitate acumulator: 2000mAh

Putere maxima de incarcare: 90 W

Greutate acumulator: 295 g

Autonomie: Aproximativ 20 minute (in conditii de zbor fara vant la 40kph