Foto-Video

Recenzie GoPro Hero 9 Black

Recenzie GoPro Hero 9 Black februarie 20, 2021
GoPro-Hero-9

Cea mai recentă încercare a GoPro de a obține un plus pe DJI Osmo Action și Akaso Brave 7 LE înseamnă un afișaj frontal pentru vloggeri și realizarea de selfie-uri, fotografii de înaltă rezoluție și capturi video, dar cel mai important, capacul detașabil pentru lentile. Acesta din urmă îl pregătește pentru noul mod Max Lens de la GoPro, deși la bază, stabilizarea acestei camere de acțiune, modurile inteligente time-lapse și rezoluțiile mai mari fac ca Hero9 Black să aibă un preţ ridicat.

Pro

Afișaj frontal complet nou

Afișaj spate mai mare

Stabilizare excelentă a imaginii

Fotografii de 20MP și capturi de 14,7 MP din videoclip

Conexiune stabilă la un telefon

Aplicație ușor de utilizat

Contra

Dimensiuni mai mari

Bateriile nu sunt compatibile cu versiunile anterioare

Ecranul tactil puţin cam lent

Max Lens Mod are cost suplimentar

Dacă sunteți un amator al fotografiilor selfie, un vlogger sau un realizator de filme de aventuri, noua cameră emblematică GoPro este alegerea perfectă. Noul GoPro Hero 9 Black tinde către o nouă direcție prin includerea unui ecran LCD „selfie” montat frontal. Cu toate acestea, Hero9 Black are multe opţiuni.

Pe lângă creșterea rezoluției video la 5K, camera foto de 20MP, de asemenea, are posibilitatea de a captura imagini statice de 14,7MP. Deţine o stabilizare îmbunătățită a imaginii, scadențe de timp îmbunătățite și o baterie mai durabilă, fiind considerată cea mai bună cameră de acţiune.

Deși există multe asemănări între ele, Hero9 Black este diferit fizic de Hero 8 Black. Este mai mare, având 71x55x33.6mm și 158g. Acest lucru se datorează în mare parte includerii pe Hero 9 Black a două noi ecrane. Pe spate este un upgrade simplu, cu un ecran mai mare de 2,27 inch. Aceasta este cu 16% mai mare decât pe Hero8 Black, puțin mai mare decât pe Akaso Brave 7 LE, dar puțin mai mic decât pe DJI Osmo Action.

Pe partea frontală există cel mai mare upgrade cu un ecran încorporat de 1,4 inch, o dimensiune identică cu DJI Osmo Action, dar ușor mai mic decât pe Akaso Brave 7 LE, care poate fi folosit ca previzualizare live ecran pentru încadrarea unui selfie.

Acest lucru poate fi realizat în formatul „real”, care îl prezintă ca o imagine cu ecran lat cu bare negre deasupra și dedesubt, sau „ecran complet”, care funcționează foarte bine. Acel ecran frontal poate fi de asemenea comutat la „numai stare” pentru a afișa puterea rămasă a bateriei, rezoluția și modul curent, ca pe Hero8 Black sau chiar complet dezactivat.

Cealaltă caracteristică nouă este revenirea la un protector de sticlă detașabil.  Butoanele Hero 9 Black sunt puțin mai mari. Ca întotdeauna, acest GoPro este rezistent la apă până la 10 ft / 10ft. Hero9 Black are un senzor de 23,6 MP, ceea ce înseamnă că poate captura videoclipuri la 5K în 30 de cadre pe secundă (fps) la 100Mbps.

Dacă acest lucru este impresionant; 4K 60 fps este probabil cel mai bun dacă doriți mai multă eficiență.  În ciuda apariției 5K, caracteristica indispensabilă este Hypersmooth 3.0, ceea ce înseamnă imagini stabilizate inteligent pe toate rezoluțiile, cu o caracteristică „boost” disponibilă, de asemenea.

Vizualizarea liniară are, de asemenea, nivel de orizont auto-corect în stilul camerei video. În teorie, asta înseamnă imagini ușor de vizionat. În toate celelalte moduri, Hero9 Black surprinde videoclipuri inegalabile, care au o mulțime de detalii de culoare, contrast și umbră, cu o opțiune Boost pentru a netezi lucrurile atunci când acțiunea devine agitată. Videoclipul cu lumină slabă în „modul de noapte” este mult mai puțin impresionant.

Există, de asemenea, un nou mod de „captură programată” pentru filmarea videoclipului sau, mai probabil, pentru expirarea timpului, la un moment prestabilit.  În practică, intervalele de timp sunt adesea modalitatea de a merge pe camerele de acțiune, motiv pentru care este plăcut modul TimeWarp 3.0.

Cel mai bine folosit pentru activități, precum drumețiile, deși este util și pentru schi și ciclism, TimeWarp 3.0 produce imagini rapide-lente-rapide în cazul în care videoclipul accelerat este urmat de o încetinire până la real înainte de a accelera viteza. Numită „rampă de viteză”, acum vine cu sunet și există o nouă opțiune slo-mo.

Hero9 Black poate fi folosit ca o cameră web cu ecran lat 1080p. Utilizatorii Mac necesită aplicația GoPro Webcam și utilizatorii Windows care au nevoie de o versiune BETA. Există, de asemenea, o opțiune de a folosi Hero9 Black ca şi cameră de streaming și pentru a transmite în direct videoclipuri 1080p pe YouTube, Twitch, Facebook Profiles și Facebook Pages. Funcționează chiar și cu HyperSmooth 3.0 pornit.

Hero 9 Black: Fotografii

Hero9 Black poate face fotografii de 20MP. Oferă moduri de obiective largi (16-34mm) și liniare (19-39mm), fiecare permițând opțiuni de zoom digital de 2x și un mod îngust fix (27mm), toate având o opțiune de declanșare cu întârziere pentru 3s și 10s. Există, de asemenea, modurile LiveBurst (fotografii în mișcare), Burst (25 de fotografii pe secundă) și Night Photo. Pe lângă suportul RAW, Hero9 Black are și HDR și SuperPhoto, acesta din urmă capturând o gamă dinamică excelentă.

Modul manual permite ajustări până la viteza obturatorului de 30 de secunde și ISO până la 6400. Cu toate acestea, poate mai importantă decât toate acestea este noua caracteristică „Salvare cadru” a Hero9 Black; se poate reda orice videoclip din aplicație.

Baterie și conexiuni

Bateria GoPro Hero9 Black este diferită de cele care au existat înainte. Nu numai că este mai mare din punct de vedere fizic, dar este evaluat la 1.720 mAh, care este cu o treime mai puternică decât modelele anterioare. Din păcate, nu este compatibil cu versiunile mai vechi GoPros.

Durata de viață a bateriei Hero9 Black este evaluată de GoPro la 101 minute atunci când filmează în 1080p. În timpul mai multor sesiuni de 4 ore cu aparatul foto, când a fost folosit sporadic pentru a filma fragmente de videoclip, rareori nivelul bateriei a scăzut sub 50%. În orice caz, această cameră are multă rezistență față de alte camere de acțiune, iar USB-C vă permite să o utilizați în timp ce este conectată la o baterie sau la un computer.

Descărcarea fotografiilor de pe Hero9 Black înseamnă extragerea cardului microSD sau utilizarea aplicației GoPro sau a software-ului desktop. Acesta din urmă este destul de rudimentar, dar aplicația este intuitivă, fiabilă și plăcută de utilizat. Transferând rapid pe un telefon, conexiunea WiFi Direct inițiată de Bluetooth între dispozitive pornește ușor și rămâne conectat. Cu aplicația care rulează pe un telefon, este posibil să editați videoclipuri și să descărcați totul în serviciul de back-up cloud (plătit) GoPro Plus.

Concluzie

Software-ul este unul excelent, cu o stabilizare a imaginii impresionantă, precum și modul TimeWarp 3.0 modificat.  Aplicația pentru smartphone oferă conectarea fără probleme la Hero9 Black înainte de a iniția un control ușor de utilizat, modificări de setări, transfer de fișiere și editări simple. Este esențial, deoarece ecranul tactil de pe Hero9 Black nu este la fel de receptiv pe cât ar putea fi și este dificil de utilizat.