Audio

Recenzie Samsung Galaxy Buds Live

Recenzie Samsung Galaxy Buds Live februarie 21, 2021
Samsung-Galaxy-Buds-Live

Pro

Bluetooth 5.0;

Codec scalabil AAC și Samsung

Încărcare wireless și rapidă (USB-C)

Design unic

Actualizări disponibile pe iOS și Android

Calitatea microfonului

Contra

Doar rezistenţă la apă IPX2

Calitatea sunetului

Sunt primele căști fără fir adevărate de la Samsung care includ anularea zgomotului și sunt reglate pentru a oferi mult mai mult bas. Forma acestor căşti diferă foarte mult de modelele altor mărci rivale celor de la Samsung.

Pe Amazon Samsung Galaxy Buds Live au un preţ de 134,99 USD Aceste căşti pot concura cu Apple AirPods și Google Pixel Buds, oferind multe dintre aceleași caracteristici, plus câteva noi, exclusiv pentru proprietarii de dispozitive Samsung.  O veste mai puţin plăcută este aceea că, în ceea ce privește căștile wireless bazate pe Android, în topul celor mai preferate se află în continuare Sony WF-1000XM3.

Preț și disponibilitate Samsung Galaxy Buds Live

Samsung Galaxy Buds este disponibil pe comandă la preţul de 169,99 USD. Reprezintă o alternativă mai ieftină decât AirPods Pro, care au un preţ de 249 USD. Diferența este că Buds Live deţine o funcţie de anulare activă a zgomotului, în timp ce Buds Plus foloseşte reducerea zgomotului ambiental. Buds Plus are baterie care ţine mai mult faţă de cele ale altor modele.

Design

Samsung Galaxy Buds Live are trei culori: negru, alb și culoarea bronzului. Deţine un port USB de tip C pe spatele carcasei pentru încărcare sau, alternativ, se poate încărca și fără fir. Există un atât în ​​interior, cât și în exteriorul carcasei, pentru a da informaţii despre starea de încărcare a carcasei, dar și a căștilor.

Mulţi producători de căști fără fir copiază şi astăzi designul AirPod-urilor Apple, însă cei de la Samsung lucrează în continuare pentru a crea ceva original.Vestea bună este că aceste căşti utilizează funcţia Bixby, o funcţie care funcționează evident doar pe telefoanele Samsung, iar Spotify poate fi lansat doar pe telefoanele Android.

Anularea zgomotului

Este impresionant cât de multă tehnologie a inclus Samsung în căştile Galaxy Buds Live. Pe fiecare cască există trei microfoane împreună cu o unitate de captare vocală suplimentară, difuzorul cu un canal de bas și o mulţime de senzori, cum ar fi un accelerometru, un IR și un senzor tactil-capacitiv.

Aceste căşti includ, practic, un set bogat de caracteristici, unele dintre ele funcționând mai bine decât altele. Anularea zgomotului activ poate părea dificil de realizat în astfel de căști de dimensiuni mici. Insă, Samsung a dezvoltat ANC care permite reducerea zgomotului de fundal cu până la 97%.

Calitate audio

Samsung a implementat o mulţime de funcții pentru a menține Buds Live conectat și sincronizat cu dispozitivul dvs., iar toate acestea se bazează pe Bluetooth 5. Pentru a păstra un flux audio de calitate, Galaxy Buds Live oferă un codec scalabil, care poate previni întreruperile audio de către modificarea ratei de biți în funcție de puterea conexiunii Bluetooth.

La o conexiune fără fir mai slabă, codecul sclabil poate codifica automat informațiile audio cu un raport de compresie mai mare, acest lucru permițând căștilor să primească date fără pauze. Ne putem bucura de sunet neîntrerupt chiar și atunci când telefonul se afla la mai mult de douăzeci de metri distanță de Galaxy Buds Live.

Calitatea apelului

Ceea ce funcționează bine este calitatea apelului, care folosește cele trei microfoane: un microfon interior plus două microfoane externe, împreună cu unitatea de preluare vocală care utilizează accelerometrul. Acest lucru permite o calitate ridicată în timpul apelului, chiar și în medii zgomotoase.

Durata de viaţă a bateriei

Cu o încărcare completă, căștile pot ţine șase ore, iar carcasa bateriei poate oferi peste două încărcări complete, ceea ce înseamnă că ne putem aștepta la aproape 20 de ore de redare cu Buds Live. Un lucru bun este acela că Samsung Galaxy Buds Live acceptă încărcarea rapidă. Multe modele mai ieftine, cum ar fi Lypertek Tevi și chiar Samsung Galaxy Buds Plus, oferă o durată de viață a bateriei mult mai mare.

Specificații

Conectivitate

Versiune Bluetooth: Bluetooth v5.0

Profile Bluetooth: A2DP, AVRCP, HFP

Informații generale

Specificații compatibile cu smartphone-uri Android 5.0 ↑ , 1.5GB ↑ / iPhone 7 ↑, iOS 10 ↑

Ce conţine cutia: Carcasă încărcare, Căști, Ghid de inițiere rapidă, Cablu USB, Wingtips (S, L)

Senzori

Accelerometru, Giroscop, senzor de proximitate

Specificații fizice

Dimensiune căşti: (HxWxD)27.3 x 16.5 x 14.9 mm

Greutate căşti:5.6 g

Dimensiune carcasă: (HxWxD)50.2 x 50.0 x 27.8 mm

Greutate carcasă:42.2 g

Baterie

Utilizare medie ( ore ) 6 Hours

Timp de convorbire / Apel vocal 4,5 ore

Capacitate baterie (Căşti)60 mAh

Capacitate baterie (Carcasă)472 mAh

Audio și Video

Number of MIC6

Anularea zgomotului activ: Da

Servicii și Aplicații

Conexiune Bixby: Da