Tech Audio

Recenzie Samsung HW-Q800T Soundbar | LaptopNews.ro

Recenzie Samsung HW-Q800T Soundbar | LaptopNews.ro

Pro

Profil de sunet neutru, bine echilibrat.

Suport integrat Amazon Alexa.

Contra

Fără funcție de corecție a camerei.

Ce este Samsung HW-Q800T? Samsung HW-Q800T este cea mai recentă boxă mid-range a companiei. Noul model acceptă decodarea audio Dolby Atmos și DTS: X și include o ieșire HDMI cu eARC. Cu toate acestea, Samsung a făcut o serie de modificări, inclusiv un design mai subțire, facilitând poziționarea acesteia sub televizoarele moderne.

De asemenea, adaugă Q Symphony pentru o experiență sonoră integrată cu suport pentru televizoarele Samsung și include Amazon Alexa încorporat. In luna iulie a anului 2020 HW-Q800T se vindea la preţul de 799 GBP, fiind destul de scump pentru un model de gamă medie. Ca urmare, această ultimă boxă de sunet de la Samsung va trebui să ofere o performanță ridicată pentru a-și putea justifica prețul.

Design Samsung HW-Q800T folosește un design mai elegant și o față piţin mai înclinată în care sunt acum poziţionate driverele Acoustic Beam. Ar trebui să se potrivească perfect în fața unui televizor modern, fără a bloca ecranul. Lățimea redusă face, de asemenea, ca aceasta să fie ideală pentru televizoarele mai mici, dar are încă un stadiu sonor suficient de mare pentru ecrane de până la 65 inch.

Aspectul general este discret și elegant, cu o construcție puternică și un finisaj negru mat. Există şi o grilă metalică, în spatele căreia se află trei difuzoare. Designul este elegant și discret, cu un factor de formă redus care nu ar trebui să blocheze ecranul televizorului. Q800T are un afișaj alfanumeric adecvat care este situat în partea din dreapta și oferă informații de bază despre configurare, nivelul volumului, intrările selectate și diversele moduri de sunet.

Samsung oferă posibilitatea de a monta HW-Q800T pe suport sau pe perete, iar dacă se doreşte montarea pe perete, atunci se pot achiziţiona suporţii şi șuruburile. Boxa măsoară 980 x 60 x 115 mm (LxHxD) și cântărește 3,6 kg. Subwooferul activ wireless inclus este același model bass-reflex ca şi al altor modele. Acesta folosește un driver de 8 inch care se declanșează lateral, despre care Samsung susține că poate ajunge până la 35Hz.

Sub-ul este compus din MDF și este fabricat la fel de bine ca unitatea principală, cu un stil și o schemă de culori similare. Măsoară 205 x 403 x 403mm (LxHxD) și cântărește 9,8 kg.

Conexiuni și control

Conexiunile de pe Samsung HW-Q800T sunt amplasate pe partea inferioară a boxei, unde se află și ieșirea HDMI și o singură intrare HDMI. Este păcat că nu există o a doua intrare HDMI, dar cel puțin ieșirea HDMI acceptă eARC. Există o singură intrare HDMI, dar există suport pentru eARC, împreună cu HDR10 + și Dolby Vision passthrough.

Conexiunile HDMI acceptă 4K / 60p, inclusiv HDR10, HDR10 + și Dolby Vision. Acest lucru este mai rar întâlnit la o astfel de boxă. Singura altă conexiune este o intrare digitală optică ce se poate utiliza dacă televizorul dvs. nu acceptă ARC, dar în ceea ce privește conexiunile wireless există Bluetooth și Wi-Fi încorporate, care permit transmiterea de muzică de pe rețeaua dvs. de domiciliu sau prin servicii terțe.

O conexiune Bluetooth se face folosind butonul de asociere de pe telecomandă, în timp ce Wi-Fi este pur și simplu configurat folosind aplicația SmartThings. Samsung nu include suport pentru Chromecast sau Apple AirPlay. Există comenzi de bază situate central în partea din spate superioară a boxei pentru mai multe funcții: pornire / oprire și selectare sursă, creștere / reducere a volumului și pornire / oprire microfon. Există o serie de opțiuni de control, inclusiv o telecomandă bine proiectată, aplicația SmartThings și Amazon Alexa.

Telecomanda furnizată are butoane centrale de navigare și redare / pauză, împreună cu un buton de control al sunetului pentru setarea sincronizărilor înalte, a basului și audio. Există, de asemenea, un buton de selectare a sursei, un buton de asociere Bluetooth, modul de sunet: Standard, Surround, Game Pro și sunet adaptiv, volumul și un control pentru setarea nivelului subwooferului.

Caracteristici și specificații

Caracteristica principală Samsung HW-Q800T este capacitatea sa de a decoda Dolby Atmos și DTS: X, producând o experiență audio captivantă utilizând un aspect al difuzoarelor 3.1.2-canale. Ce este Imersive Audio? Aceasta se bazează pe trei canale frontale, un subwoofer fără fir și tehnologia Acoustic Beam a companiei.

Boxele frontale stânga și dreapta sunt compuse dintr-un driver de gamă medie și un tweeter cu gamă largă, canalul central utilizează un tweeter cu gamă largă, în timp ce tehnologia Acoustic Beam folosește 56 de orificii care acționează ca difuzoare individuale creând o răspândire panoramică a sunetului . Q800T poate coborî la 35Hz, datorită subwooferului, și are 160W de amplificare încorporată.

Canalele frontale stânga și dreapta au fiecare 60W, canalul central are 20W, iar tablourile Acoustic Beam utilizează fiecare 20W, oferind întregului sistem (soundbar și subwoofer) o putere totală de 330W. Aspectul difuzoarelor cu canale 3.1.2 nu include difuzoarele din spate, dar există o setare virtuală care folosește mixerele Dolby și DTS pentru a crea iluzia canalelor surround. Cu toate acestea, acest lucru nu este niciodată la fel de eficient ca difuzoarele surround reale.

Performanţă

Testat, Samsung HW-Q800T se dovedește a fi un performer performant și o soluție ideală de sunet. În parte, acest lucru se datorează tehnologiei companiei Acoustic Beam 2.0. Subwooferul puternic și bine integrat poate susține întregul sistem. Samsung gestionează în mod expert sunetul fără pierderi, indiferent dacă a fost trimis direct de la player la bara de sunet sau prin conexiunea eARC a televizorului.

Indiferent de metoda de conectare, recentul disc 4K Midway sună spectaculos, cu o coloană sonoră Dolby Atmos care utilizează fiecare canal disponibil. Performanța Dolby Atmos rămâne la fel de convingătoare atunci când vine vorba de coloane sonore transmise de la Netflix, Amazon Prime și Apple TV +, provenite din aplicațiile încorporate ale televizorului și trimise prin ARC sub formă de lossy Dolby Digital Plus. Samsung HW-Q800T oferă o performanță completă, care îmbunătățește calitativ emisiunile TV, filmele, muzica și jocurile.

Featured-image
Postarea Anterioara