Smartphones Tech

Recordul de câștiguri Samsung este alimentat de cipuri, OLED-uri și dispozitive pliabile

Recordul de câștiguri Samsung este alimentat de cipuri, OLED-uri și dispozitive pliabile

În 2020, Samsung a făcut față pandemiei, afișând un nivel record al veniturilor în al treilea trimestru de 66,96 trilioane de woni.

Compania tocmai a dezvăluit că a stabilit un alt record pentru aceeași perioadă în 2021, ajungând la 73,98 trilioane de woni, sau aproximativ 63 de miliarde de dolari. În timp ce veniturile sale au crescut cu aproximativ 10%, Samsung spune că profiturile sale au crescut cu 26% față de anul trecut, ajungând la 15,82 trilioane de woni (13 miliarde de dolari).

În ciuda lipsei de cipuri cheie la nivel mondial, cipurile de memorie și procesoarele fabricate de Samsung care merg în orice, de la servere la telefoane mobile sunt la fel de solicitate ca niciodată. Trecerea la munca hibridă înseamnă că companiile cumpără mai multe SSD-uri, procesoare și RAM pentru servere

SAMSUNG SE VA „REORGANIZA” PENTRU A SE CONCENTRA PE TELEvizoarele QUANTUM DOT 4K ÎN LOC DE LCD-urile
Fiind cel mai mare producător de cipuri din lume, prețurile ridicate la cipurile de memorie înseamnă profituri mari pentru Samsung, chiar dacă costurile în creștere pentru materii prime și logistică reduc profiturile diviziei sale de electronice de larg consum. Vânzările pentru divizia sa de memorie au crescut cu 46, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce profiturile pentru divizia de semiconductori în ansamblu aproape s-au dublat, trecând de la 5,54 trilioane de woni la 10,06 trilioane de woni (~8,5 miliarde de dolari) (pdf).

Samsung este, de asemenea, cel mai mare producător de telefoane din lume și spune că a înregistrat o cerere puternică pentru dispozitive pliabile precum Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3 și smartphone-urile Galaxy de gamă joasă și medie pe care le produce.

În ciuda rapoartelor despre posibile probleme de producție și ținte reduse de producție pentru gama Apple iPhone 13, Samsung spune că câștigurile sale din afișajele mobile au crescut „din cauza cererii de produse nou lansate de la clienții majori de smartphone-uri”. Cel mai important client căruia Samsung îi furnizează ecranele sale mobile OLED este Apple, iar compania respectivă își va raporta veniturile trimestriale mâine.

Privind în viitor, Samsung se așteaptă la câștiguri solide pentru ecranele sale mobile în T4, și nu doar din cauza telefoanelor. Există o cerere pentru OLED pentru dispozitive mai mari, cum ar fi laptopuri, tablete și în special console de jocuri, cum ar fi noul Switch OLED de la Nintendo, care utilizează un panou fabricat de Samsung.

În ceea ce privește afacerea cu televizoare, compania se concentrează pe high-end, spunând că este pe cale să înceapă să producă noi seturi bazate pe puncte cuantice care vor continua lupta Samsung împotriva televizoarelor OLED de la LG.