Tech Diverse

„Regele fraudei” rus, condamnat la 10 ani de închisoare pentru schema publicitară digitală Methbot

„Regele fraudei” rus, condamnat la 10 ani de închisoare pentru schema publicitară digitală Methbot

Un rus condamnat pentru fraudă electronică și acuzații de spălare de bani pentru rolul său în schema de publicitate digitală Methbot a fost condamnat miercuri la 10 ani de închisoare.

Departamentul de Justiție a declarat că, între septembrie 2014 și decembrie 2016, Aleksandr Zhukov, în vârstă de 41 de ani, și mai mulți co-conspiratori au făcut înțelegeri cu rețele publicitare pentru a plasa reclame online, dar au folosit o fermă de bot și a închiriat servere pentru a simula utilizatorii care vizitează versiuni falsificate ale site-urilor web precum New York Times și New York Daily News. Reclamele nu au fost niciodată afișate utilizatorilor umani, dar Zhukov a strâns 7 milioane de dolari prin frauda de trafic fals (care a devenit cunoscută sub numele de „Methbot”, după numele rețelei sale de anunțuri false Media Methane), potrivit DOJ.

„Șezând la tastatura computerului său în Bulgaria și Rusia, Jukov a conceput și efectuat cu îndrăzneală o fraudă elaborată de mai multe milioane de dolari împotriva industriei de publicitate digitală și a victimizat mii de companii din Statele Unite”, a declarat procurorul american Breon Peace într-o declarație. .

Ca parte a planului elaborat, Jukov a recrutat programatori și alții pentru a ajuta la construirea infrastructurii care a făcut posibilă schema. Autoritățile au spus că s-a referit la recruți ca dezvoltatori ai săi și la el însuși ca „regele fraudei”.

În luna mai, un juriu l-a condamnat pe Jukov pentru conspirație pentru fraudă electronică, fraudă electronică, conspirație pentru spălarea banilor și spălare de bani. Pe lângă pedeapsa de 10 ani de închisoare, Jukov a fost obligat să plătească 3,8 milioane de dolari confiscați.