Tech

Apple Pay pare greșit cu Magic Keyboard Touch ID extern

Apple Pay pare greșit cu Magic Keyboard Touch ID extern

Publicații precum 9to5Mac și Macworld au raportat un comportament ciudat atunci când încercați să utilizați Magic Keyboard de la Apple cu Touch ID pentru a se autentifica pentru Apple Pay – în special, că nu va funcționa dacă încercați să faceți acest lucru cu un MacBook care are afișajul închis. , așa cum ar fi atunci când îl rulați în „modul clapetă” conectat la un monitor extern.

Evident, atunci când capacul MacBook-ului este închis, nu puteți utiliza senzorul Touch ID încorporat, așa că este ușor să vedeți cum a fost pusă în aplicare această limitare. Dar într-o lume în care Apple vinde o tastatură externă cu senzor (începând de la 150 USD), limitarea este atât de incomodă încât se simte ca un bug. Acest lucru este valabil mai ales, având în vedere că funcționalitatea Touch ID a tastaturii funcționează numai cu Mac-urile alimentate cu Apple Silicon și vine cu toate, cu excepția iMac-ului de bază. Asta înseamnă că majoritatea celor care îl cumpără vor fi probabil utilizatori de laptop care caută o modalitate de a scrie în timp ce laptopul lor este andocat (poate chiar și cu ecranul închis).

DACĂ ESTE SUFICIENT DE SIGUR PENTRU UN M1 MAC MINI, ESTE DESTUL DE SIGUR PENTRU UN MACBOOK ANDOCAT
Apple nu a răspuns la o solicitare de comentariu despre faptul dacă comportamentul a fost intenționat sau o greșeală. Oricum, sperăm că va permite utilizatorilor săi să facă plăți cu tastatura externă în curând, indiferent de starea capacului laptopului lor. Este de înțeles că Apple dorește să se asigure că autentificarea plății este un proces sigur – articolul Macworld menționează o mulțime de alte setări de securitate care ar putea afecta posibilitatea de a utiliza Touch ID cu Apple Pay – dar dacă este suficient de sigur pentru a fi utilizat cu M1 Mac Mini , ar trebui să fie suficient de sigur pentru a fi utilizat cu un laptop andocat.