Tech

Review: Asus Eee PC 1008P Karim Rashid

Review: Asus Eee PC 1008P Karim Rashid

1. Introducere şi Exterior

După cum bine ştim, piaţa de mini laptop-uri este în creştere. Producătorii au început să scoată netbook-uri pe bandă rulantă, unele mai elegante ca altele, mai uşoare, cu autonomii cât mai mari, însă configuraţiile sunt aproximativ aceleaşi. Asus a dorit să aducă ceva nou pe această nişă şi astfel a apelat la designer-ul Karim Rashid. În urma acestei colaborări, a rezultat Asus Eee PC 1008P în 2 culori: rozul viu şi culoarea cafelei.

1.1 De Asus 1008P am auzit prima dată pe la începutul acestui an, mai exact pe 6 ianuarie, iar pe 7 ianuarie a urmat prezentarea lui la CES 2010. Pe la începutul acestei luni, cel în culoarea cafelei a poposit şi la noi în redacţie. A reuşit să se remarce încă de la exterior şi nu din cauza culorii speciale, ci din cauza texturii asemănătoare cu pielea de crocodil şi a faptului că îţi dă o senzaţie plăcută când îl ţii în mână.

1.2 Ne-a plăcut şi modul în care toate porturile sunt ascunse în spatele unor căpăcele, dând o senzaţie de continuitate a carcasei. Asus 1008P s-a dovedit a fi ceva mai subţire decât restul mini laptop-urilor din gama sa, având o grosime de până la 2.5 cm. Însă pentru a se obţine această grosime, Asus a scos portul VGA clasic de pe netbook, punând în schimb un mini-port VGA pe partea stângă şi un adaptor VGA pe partea inferioară a mini laptop-ului.

1.3 Şi dacă tot vorbim despre porturi de extensie şi conexiune, ţinem să vă anunţăm că Asus Eee PC 1008P Karim Rashid este echipat şi cu: 2 porturi USB 2.0, 1 port RJ-45, jack microfon şi boxe/căşti, 1 port de alimentare şi cititorul de carduri.

1.3 Ridicând capacul, descoperim acelaşi touchpad şi aceeaşi tastatură elegantă şi ergonomică ca cele de la Asus Eee PC 1005PE.

1.4 Display-ul este unul clasic de 10.1 inch, cu rezoluţia WSVGA (1024×600). Unghiurile de vizualizare sunt acceptabile, dar ţinând cont că este un mini laptop şi nu un laptop multimedia sau de gaming, putem spune că sunt ok.

2. Asus Eee PC 1008P Karim Rashid – specificaţii tehnice şi performanţe

2.1 Specificaţii tehnice

Designer-ul Karim Rashid a contribuit doar la exterior, în interior găsindu-se o configuraţie clasică pentru un mini laptop: procesor Intel Atom N450 – 1.66 Ghz, 1 GB memorie RAM, HDD de 250 GB + 500 GB ASUS WebStorage, placă video Intel GMA 3150 cu suport pentru decodare HD. Cu alte cuvinte, Karim Rashid a reuşit să construiască un exterior interesant, plăcut la atingere, drăguţ, dar asta nu a schimbat cu nimic performanţele mini laptop-ului. Configuratia completa pe site-ul Asus.

Sistemul de operare principal utilizat este Microsoft Windows 7 Starter, dar Asus Eee PC 1008P beneficiază şi de Express Gate. Este un sistem de operare secundar prin intermediul căruia puteţi să navigaţi pe internet în 7 secunde de la pornire.

Imagine-reprezentativa-1
Postarea Anterioara

Imagine-reprezentativa-1
Postarea Urmatoare